Nieuw stukje? Ontvang een e-mail!

Mijn verhalenbundels zijn te koop via Bol.com én via Lulu.com!

donderdag, juli 24, 2008

Vermaken

"De man in het hoge kasteel" van Philip K. Dick is boek nummer 13 dit jaar en vertelt van onze wereld hoe die eruit zou zien indien de Duitsers, Japanners en Italianen hadden gewonnen.
De drie dames die wilden dat de term "Lesbiennes" voortaan uitsluitend voor inwoonsters van het eiland Lesbos mag worden gebruikt hebben hun zaak niet gewonnen. De term lesbiennes blijft gebruikt worden voor homosexuele vrouwen waar de dichteres Sappho een lans voor brak door met een groepje jonge vrouwen samen te wonen op Lesbos. Vandaar de naam.

De naam Bush zal worden vervangen door ofwel Obama danwel McCain. Die laatste wordt alleen maar president als Obama iets zou overkomen. Bush kan alleen maar blijven als de Staat van Beleg wordt verkondigd nadat -bijvoorbeeld- de Golden Gate brug is opgeblazen door "terroristen".

Natuurlijk is dat een worst case scenario. De werkelijkheid zal ongetwijfeld meevallen. Ik vind wel dat het tijd wordt dat de gemeente de werkelijkheid onder ogen krijgt:

De gemeente Amsterdam heeft -in overleg met het GVB en de VVV- besloten om de grote metr-stations af te sluiten gedurende de gehele zomervakantie. Dit vanwege onderhoud in het kader van de aanleg van de Noord-Zuidlijn. Heel praktisch om de stations te sluiten in de drukste periode van het jaar. Pendeldiensten worden ingezet; extra mensen worden in dienst genomen om aan toeristen uit te leggen hoe zij bijvoorbeeld van Amsterdam Centraal naar het Amstelstation komen of aan dagjesmensen uit te leggen dat zij nu een paar keer moeten overstappen om bij een Zweeds woonwarenhuis te komen.

Wij moesten in de buurt zijn, bij de meubelboulevard met de klinkende naam "Villa Arena". Gewoon om ideeën op te doen en niet om iets te kopen. Het geodkoopste wat wij daar zagen was een bijzettafeltje. 150 Euro voor zo'n ding vind ik prijzig. Er stond ook een prullenbak. U weet wel: zo'n zilveren "pushbin". 199 Euro moest het geval kosten. Ik vind dat prijzig.

Je zou bijna Hancock eropaf sturen. Deze door Will Smith gespeelde aan lager wal geraakte superheld zagen wij aan het werk in de Pathé Arena, dat grote bioscoopcomplex in Amsterdam Zuidoost.

Bij thuiskomst konden wij onze avonturen delen met buren Hetty & Vincent, Debbie & Billy en buurvrouw Winonah met wie ik des avonds nog even lekker gitaarspeelde.

U ziet: je hoeft niet naar het buitenland om je tijdens de zomervakantie te vermaken.

Geen opmerkingen: