Nieuw stukje? Ontvang een e-mail!

Mijn verhalenbundels zijn te koop via Bol.com én via Lulu.com!

maandag, juli 14, 2008

Ontschoten

Volgens mensen die het kunnen weten zitten er buitenlandse soldaten in Afghanistan omdat dat nog steeds nodig is aangezien er in heel Afghanistan mensen overhoop worden geschoten en opgeblazen en zo. In heel Afghanistan? Nee, in een klein deel van het land heerscht den Nederlandsche legionair...eh...soldaat. Daar is het volkomen rustig en vredig. Althans, volgens de meneer die de ouders geruststeld van de jongens en meisjes die daar de orde staan te handhaven. Maar zij zijn dan ook in Uruzgan niet om oorlog te voeren maar om te helpen met opruimen.

Tijdens het opruimen vanmorgen luisterden m'n zoon en ik naar zijn favoriete liedje van het moment: London Calling van The Clash. Wij hielden ons vooral bezig met het uitpakken van de tassen met spulletjes die wij hadden gebruikt in de tijd dat wij in de woning van buurvrouw Winonah zaten. Nu zitten wij tijdelijk weer op ons officiële tijdelijke adres.

Tijdens onze bezigheden bespraken wij nog even het afgelopen weekend dat mede dankzij Fer's zusjes ontzettend gezellig was. Met de meiden gingen wij naar het Westerpark en terwijl wij Leonard Cohen de techniek hoorden testen voor zijn optreden later die avond, liepen wij naar Het Ketelhuis. Daar keken wij naar Kung Fu Panda. Het bleek geen hilarische film maar wel eentje waarbij het moeilijk is om naar te kijken zonder te glimlachen.

Glimlachen deden wij ook gisteren in ruime mate. Bijvoorbeeld bij het tegenkomen van een voor ons bekende trambestuurder door wiens toedoen wij voor de tweede maal in evenzovele dagen niet hoefden te stempelen. Dat scheelt! Het was ook gezellig bijkletsen met de moeder van Carmen, de jongedame die indertijd bij The Rocky Horror Show onze make-up deed. Dat was op de boekenmarkt op de Dam waar iemand van vroeger tegenwoordig een stand blijkt te hebben. Zo sprak ik na jaren weer'ns met Zsusi.

Gisteren ook weer even bijgekletst met buurvrouw Linda en buurman Jaafar. Vandaag aan de praat geraakt met een buurvrouw wiens naam mij even is ontschoten.


Vandaag staan wij stil bij het overlijden van Olive Riley

Geen opmerkingen: