Nieuw stukje? Ontvang een e-mail!

Mijn verhalenbundels zijn te koop via Bol.com én via Lulu.com!

dinsdag, juli 22, 2008

Mislukt

De afgelopen paar dagen zaten m'n zoon en ik in Spijkenisse. Wij logeerden daar bij peetzoon Matthijs en zijn moeder Marjan. Wij genoten van de gastvrijheid maar of ik ooit kan wennen aan die stilte in de buitengewesten...;-)

In Servië is het nog steeds niet helemaal rustig maar met de arrestatie van Radovan Karadzic zullen velen opgelucht ademhalen. Naar het schijnt heeft deze meneer nogal wat op z'n geweten.

De bedenker van de OV-chip in Nederland heeft ook aardig wat op het geweten, al is de veroorzaakte ellende van een geheel andere orde. De NS stopt inmiddels met de proef van de OV-chip waarmee mensen met de trein kunnen rijden. Voor het gemak zijn alvast de oplaadpunten bij metro-stations verwijderd. De mensen die de OV-chip nog willen opladen omdat zij die voor hun metro-ritjes gebruiken hebben dus simpelweg pech.

In Amsterdam is met name voor het gemak van de toerist de OV-combinatiekaart als proef ingevoerd. Met slegs één kaartje kan men gebruikmaken van trein, metro, bus en tram. En ik maar denken dat zo'n kaart al bestond: de strippenkaart! De toegevoegde waarde van de OV-combinatiekaart schijnt te zijn dat die ook kan worden aangeschaft voor de duur van meerdere dagen.

Met deze proef probeert men weer een paar miljoen euro te verspillen die ook gebruikt zouden kunnen worden voor verbetering van het openbaar vervoer-net. Maar waarom zou je service aan burgers verbeteren wanneer je ook geld kunt verspillen en de betrokken managers met een paar ton extra naar huis kunt sturen wanneer de proef mislukt?

1 opmerking:

nerinossa zei

com (Terrebel)
0