Nieuw stukje? Ontvang een e-mail!

Mijn verhalenbundels zijn te koop via Bol.com én via Lulu.com!

zondag, juni 29, 2008

Zetten

Gisteren beleefden wij een ontzettend gezellige dag met twee jonge meisjes met wie wij samen een verjaarscadeautje voor hun moeder regelden. M'n moeder kwam meegenieten tijdens de lunch. Vanmiddag lunchten wij heerlijk (appelflappen en loempia's!) bij m'n moeder samen met m'n broer en diens vrouw.

Al een heel weekend zitten wij op de nieuwe tijdelijke woning. Zeer tijdelijk want volgende week is buurvrouw Winonah weer terug in haar huisje. Vanavond nog maar even genieten van de breedbeeld-TV en dergelijke. Dit stukje wordt getypt op haar laptop. Het zal wel even wennen zijn maar ik heb liever een echt toetsenbord. Is het met alle laptops zo dat ongeveer om de 12 seconden de cursor verspringt tijdens het schrijven en op een willekeurig punt elders op het scherm weer verschijnt?

Misschien dat mijn vraag wordt gelezen door een of andere overheidsfunctionaris die dankzij het "privacyakkoord" tussen Europa en de VS virtueel over mijn schouder meekijkt en mij het antwoord kan mailen of sms'en. Dat zou dan een voordeel zijn van het zogenaamde privacyakkoord. Over welke privacy hebben wij het nog als het wildvreemde functionarissen is toegestaan om onze volledige handel en wandel te volgen. Zelf krijgen wij geen inzage in betreffende data. In 1999 leek het akkoord te worden afgeblazen maar achter de ruggen van de burgers om is men stug doorgegaan met het overtreffen van de ergste nachtmerries uit George Orwell's 1984. Natuurlijk in het geniep want stel je voor dat wij erachter komen welke personen en instanties ongevraagd in onze persoonlijke feitjes snuffelen?

Wie nooit meer in andermans spullen kan snuffelen is de 17-jarige tiener die in Six Flags over Georgia werd onthoofd door Batman, de lokale achtbaan. De jongeman vond het nuttig waarschuwingsborden en hekwerken te negeren om zijn verloren hoed terug te halen. Nu heeft hij niets meer om het ding op te zetten!

Geen opmerkingen: