Nieuw stukje? Ontvang een e-mail!

Mijn verhalenbundels zijn te koop via Bol.com én via Lulu.com!

donderdag, juni 26, 2008

Doen, zoen of waarheid

"Je moet schieten anders kun je niet scoren" met de uitspraken van het orakel van Betondorp, voetbalgoeroe Johan Cruijff, is boek nummer tien van dit jaar. Het vertoont opvallend veel overeenkomsten met de Sun Tzu, de krijgslisten van de grote Chinese krijgsheer en die in een nieuwe uitgave als titel meekreeg "Winnen zonder vechten". Ook daar staan uitspraken in als "Jij kunt niet van ze winnen maar zij kunnen wel van jou verliezen." Oorlogvoeren is niet gezellig maar beide partijen kunnen wel hun best doen de schade en de duur te beperken.

Bij buurvrouw Winonah gitaarspelen blijft reuze gezellig. Zo ook gistergavond. Dezelfde avond dat men in Duitsland een feestje vierde nadat "Die Mannschaft" in de finale van het EK-voetballen was doorgedrongen ten koste van Turkije.

Betreffende voetbalwedstrijd was tevens de reden voor het feit dat op een feest waar ook de Ferman bij was kinderen van Turkse komaf op tijd weg gingen om de match te kunnen zien. M'n zoon zelf was pas tegen middernacht thuis bij oma na het feest bij klasgenote Dore waar men ondermeer het spel speelde:"Doen, zoen of waarheid".

Vandaag staan wij stil bij het overlijden van Corstiaan de Vries

Geen opmerkingen: