Nieuw stukje? Ontvang een e-mail!

Mijn verhalenbundels zijn te koop via Bol.com én via Lulu.com!

maandag, april 28, 2008

Kinderen

Het lichaam van soldaat Matt Maupin werd gevonden vier jaar nadat hij als vermist werd opgegeven in Irak. In datzelfde Irak heeft het Amerikaanse leger waar Maupin deel van uitmaakte gisteren 22 Iraakse strijders omgelegd, jaren nadat een zekere president uitriep dat Saddam Husein was overwonnen en de oorlog voorbij. Voor velen is het nog lang niet voorbij. Al is er een einde gemaakt aan de fysieke marteling van de 42 jarige Oostenrijkse die jarenlang door haar vader was opgesloten en meerdere keren zwanger gemaakt. Het duurt ook jaren voordat de nabestaanden van de slachtoffers van de treinramp in China en een brand in Casablanca het verlies min of meer hebben verwerkt. Wat kun je doen als gewoon burger? Een inzameling houden? Maar je zult nooit voldoende hebben opgehaald...


Gisteravond, nadat de meiden waren opgehaald, kregen wij bezoek van Bas en Vincent. Zo kwam het dat wij met z'n viertjes een potje Magic: The Gathering speelden. Had vannacht opeens een bezoeker uit Jemen. Virtueel dan. Op m'n weblog. Als zodanig. Dus.

Yemen, 82.114.160.33 [ 3/3 ]
AS12486 YT - YEMEN NET Autonomous Number

Wat zou kinderopvang kosten in Jemen? Het is daar vast iets goedkoper dan hier. Bovendien wil de overheid kinderopvang duurder maken om de keus tussen werken en thuisblijven voor de ouders wat makkelijker te maken. De keus is in principe die tussen thuiszitten met 900 euro per maand en werken voor 2000 per maand waarvan 1200 naar de opvang gaat. Wat zou U doen?

Bovendien worden de wachtlijsten in de reguliere opvang zeker niet korter als de 140.000 kinderen die nu nog worden opgevangen door opa's en oma's straks op de vrije markt worden "gedumpt".

Kinderen worden door de nationale overheid gezien als produkt waar de ouders als consument maar voor moeten betalen. Misschien moet de overheid kinderen maar gaan zien als een soort van OV-chip: een langdurig project dat miljoenen per jaar kost en geen cent oplevert. Met als verschil dat die kinderen in elk geval later nog belasting gaan betalen. Vreemd eigenlijk dat de regering het niet erg vindt om letterlijk miljarden te verspillen aan Betuwe-lijnen, Noord-Zuid lijnen, OV-chips (ideetje voor Lays: chips op de markt brengen met Onverzadigde Vetten?), JSF's en dergelijke maar niet van zins is enkele tientallen miljoenen te investeren in de echte toekomst van ons land: kinderen.


Geen opmerkingen: