Nieuw stukje? Ontvang een e-mail!

Mijn verhalenbundels zijn te koop via Bol.com én via Lulu.com!

maandag, april 21, 2008

Google-aars

Zo'n duizend mensen per dag vluchten van Zimbabwe naar Zuid-Afrika. "Mugabe's tsunami" wil niet langer leven onder het juk van dictator Robert Mugabe die troepen aanhangers het land heeft ingestuurd om oppositie-aanhangers met harde hand duidelijk te maken wie het er daadwerkelijk voor het zeggen heeft. Je gaat je bijna afvragen waarom er in Zimbabwe geen Nederlandse soldaten rondlopen die de dictator verjagen om daarna het volk te helpen met de wederopbouw.

Wie bepaalt eigenlijk waar onze militairen heengezonden worden: De VN, Brussel, Amerika, Den Haag? Militairen worden alleen ingezet ten tijde van crisis maar wie bepaalt wat een crisis is? Is bijvoorbeeld Poetin's mid-life crisis ook een crisis?

Diverse mensen uit m'n vriendenkring zijn inmiddels rond de veertig. Psychologisch gezien voor velen het begin van een trauma. De onlangs 115 jaar oud geworden Amerikaanse Edna Parker bleek met haar 40'ste nog lang niet op de helft van haar leven te zijn! Het wordt je aangepraat dat "het met veertig toch wel echt voorbij" is. Dat je op die leeftijd gesettled moet zijn, de vaste baan moet hebben die je volhoudt tot je pensionering. Allemaal flauwekul: je bent zo oud als je je voelt. Als om dat te bewijzen gaat mijn leeftijdgenote Daphne Deckers met haar blote lijf in de Grazia staan. Good for her!

Daphne Deckers staat weliswaar niet meer zo hoog in de ranglijst van meest ingevoerde zoektermen op Google maar is toch nog wel populair. Afgelopen maand bleken vele Nederlanders op zoek naar (informatie over) de film Fitna. U weet wel: dat anti-Moslim pamfletje van Geert Wilders. Het zal ook geen verrassing zijn dat in Italie vooral de verkiezingen populair waren. In Guatamala waren dat animatie-figuurtjes en in Indonesië Manga-strips. Australiërs gaan voor muziek en in Argentinie zoeken de meesten naar nieuws en informatie over auto's. In China is on-line lezen mateloos populair en in de Arabische wereld zoekt men graag op NASA, Sandra Bullock en Angelina Jolie. Polen en Hongaren zochten in maart vooral naar paaseitjes en de Israëli naar monsters en dromen. Terwijl in Singapore men geïnteresseerd was in de statistieken van de nationale cheerleader-competitie en conversiekoersen speelt men in Taiwan graag op de Beurs terwijl men Engels leert. In Spanje doet men veel aan on-line schaken en plaatjes kijken van Milla Jovovich (Yeah!). In het Verenigd Koninkrijk stond afgelopen maart Geri Halliwell op nummer 1 in de lijst van zoekresultaten en naast de verkiezingen speelt het leven van ijsbeertje Knut een grote rol bij Amerikaanse "Google-aars".


Vandaag staan wij stil bij het overlijden van Danny Federici

Geen opmerkingen: