Nieuw stukje? Ontvang een e-mail!

Mijn verhalenbundels zijn te koop via Bol.com én via Lulu.com!

donderdag, maart 27, 2008

Paaseieren

Vanuit het Ministerie van Buitenlandse Zaken werd een memo verstuurd met daarin de opdracht om -tegen de regels in- de huur te betalen van het appartementje van ex-bewindsvrouwe Eveline Herfkens in New York die met haar magere 9000 dollar per maand moeite had met rondkomen. SP-Kamerlid Ewout Irrgang wees minister Maxime Verhagen op het feit dat deze eerder ontkende dat het ministerie afwist van deze regeling en nu is Verhagen boos op Irrgang. Toch zal ook de minister er bij Herfkens op aan dringen het ten onrechte ontvangen geld terug te geven.

Er zijn feitelijk twee conclusies mogelijk: Ofwel Verhagen liegt dat-ie barst en wist wel degelijk van het betreffende memo ofwel heeft hij totaal geen weet van wat er gebeurd binnen het Ministerie van Buitenlandse Zaken en is dus incapabel.

Ben benieuwd wat hij er zelf van vind.

Jenny Thunissen vind -in elk geval nadat de pers er lucht van kreeg- dat zij haar functie als baas van de Belastingdienst niet kan combineren met die van lid van de Raad van Toezicht van een ziekenhuis in Delft dat betrapt werd op gesjoemel op belasting-technisch gebied.

Op datzelfde gebied werden ook dit jaar weer wat foutjes gemaakt. Zo waren nieuwe belastingregels nog niet verwerkt in de software van de elektronische aangifte en mogen weer vele belastingplichtigen opnieuw aangifte doen omdat vanwege "een technisch foutje" de eerder gedane aangifte niet meer is te verwerken.

Een kind van zes jaren jong kreeg een aanslag van de inkomstenbelasting over een vermeend verzwegen inkomen van 29000 euro in 2006.

Als m'n kinderen zoveel inkomen zouden ontvangen zou ik nog wat aardiger voor ze zijn! Zo zou ik m'n zoon nog meer complimenteren met zijn op de timmerclub gefabriekte flipperkast en z'n zusjes met hun prachtig beschilderde paaseieren.

Geen opmerkingen: