Mijn verhalenbundels zijn te koop via Bol.com én via Lulu.com!

donderdag, maart 06, 2008

Gedaan

"Alles is onzin maar niets is alles". Denkt U maar'ns na over dit zinnetje dat de Ferman en ik bedachten tijdens de wintersportvakantie...

Je komt op het werk na een weekje wintersport, de beenspieren nog stijf. Bij de lift hangt een bordje:"Lift defect."Er is maar 1 lift en je werkt op de zevende verdieping.

M'n arme moeder kan een week lang de lift niet gebruiken die haar van straatniveau naar de voordeur brengt van haar seniorenwoning. Ze heeft gelukkig aardige buren en een fijne kleinzoon om haar bij te staan.

Maar wie staat de inwoners van de Gazastrook bij? Of de bewoners van Venezuela?.

De meeste confilcten in de wereld draaien uiteindelijk om macht maar vooral toch om geld. Het is niet eerlijk verdeeld. Zo kregen wij op het werk gisteren de nieuwe kantoorartikelen-catalogus binnen. Ik sloeg steil achterover van de prijzen. Zo kun je een paperclip-houder krijgen bij overmaking van maar liefst 91 euro. Maar goed, dan heb je wel een papercliphouder van roestvrijstaal met een magneetje van binnen om de papierklemmetjes binnen te houden. Voor een bureaulamp vraagt men ruim 1000 euro. Maar dan staat wel het logo van Porsche op de voet.

Eigenijk moet je niet teveel stilstaan bij de vaak absurde uitgaven die wij Westerlingen vermogen te plegen. Bij de gedachte dat honderden mensen gered hadden kunnen worden van de hongerdood als jij afgelopen jaar twee keer op vakantie was gegaan in plaats van drie keer, zou je wel'ns negatieve gevoelens kunnen ervaren. En dat willen we toch niet?

Ervoer gisteravond bijzonder positieve gevoelens toen ik een zeven-jarig meisje hoorde zeggen:"ik hou van jou". M'n zoon en ik spraken even telefonisch met Eva en haar zes-jarige zusje Dayna. Altijd weer feest.

Vanavond was het ook een beetje feest. Wij vierden het feit dat m'n zoon de bijnaam "Superfer" meer dan had waargemaakt door 549 te scoren op de Citotoets. Het hoogst haalbare is 550 dus hij heeft't helemaal nog niet zo slecht gedaan!


Geen opmerkingen: