Nieuw stukje? Ontvang een e-mail!

Mijn verhalenbundels zijn te koop via Bol.com én via Lulu.com!

woensdag, februari 13, 2008

Overgeslagen

Lucia Rijker speelt in de aankomende Star Trek-film en George Lucas komt met een Star Wars-film. Een animatie-film weliswaar maar toch. U ziet: er gebeurt weer wat op film-gebied en als het even kan kijken de Ferman en ik er graag eentje.

Sean Bean speelde niet alleen de titelrol in de miniserie Sharpe maar ook een niet onbelangrijke rol in Equilibrium, een film die ik laatst met m'n zoon keek. Ook Equilibrium verhaalt (net zoals bijvoorbeeld Gattaca) over een nagenoeg perfecte maatschappij waarin alles dat afwijkt van de "norm" maar eigenlijk gewoon een koppie kleiner moet worden gemaakt.

Napoleon is gewoon gestorven aan maagkanker. Daar gaat weer een mythe. Al die tijd dacht men dat hij door zijn cipiers was vergiftigd in opdracht van de Engelse Kroon om te voorkomen dat hij weer aan de macht zou komen. Helaas bleek het voor mensen die in Napoleon's tijd leefden vrij normaal om grote hoeveelheden arsenicum in het lijf te hebben.

Naast arsenicum had Napoleon ook een hoop eergevoel in z'n lijf. Van de Australische regering is dat nog niet zeker. In elk geval onder Howard weigerde nog men excuses aan te bieden aan de oorspronkelijke bewoners die van hun ouders waren weggehaald om bij blanken een "betere" kans te krijgen. Hoe moeilijk is het om te zeggen:"We're sorry."?

Vandaag is dat dan eindelijk gebeurd. Of dat veel spanning weg zal nemen tussen de verschillende bevolkingsgroepen is nog maar de vraag.

Dat het goed gaat met m'n zoon is allang geen vraag meer. Niet alleen vermaakt hij zich prima met de CITO-toets maar ook vindt hij het nog steeds leuk om te werken in de Kinderwereldwinkel op maandagmiddag, op de Timmerclub op dinsdag en won hij vanmiddag drie van de drie potjes darten op de dartclub. Daar wordt wel even bij aangehaald dat hij, om het een beetje rustig aan te doen, karate en atletiek deze week heeft overgeslagen.


Geen opmerkingen: