Nieuw stukje? Ontvang een e-mail!

Mijn verhalenbundels zijn te koop via Bol.com én via Lulu.com!

donderdag, februari 07, 2008

Debatteren

Zou de diverse Amerikaanse presidentskandidaten al gevraagd zijn wat zij vinden van het gebruiken van martelmethodes om "terroristen" te ondervragen? Als de antwoorden bekend zijn zal het voor veel kiezers makkelijker worden een keuze te maken.

Keuzes maken is misschien wel het moeilijkste wat een mens moet doen in het leven. Laat staan als je pas twaalf bent. Ik vertelde het m´n zoon als grapje:"Maak je niet druk bij het uitzoeken van een middelbare school; het gaat alleen maar om je toekomst." Ondanks dit gezegd hebbende ben ik ervan overtuigd dat het vooral aan het kind zelf ligt welke weg zal worden bewandelt in het leven. Een kind dat dat op z'n eentje kan is wel een bijzonder sterk kind en daarom is het handig dat er gemotiveerde docenten bestaan, stimulerende vrienden en ouders die zorgen voor rust en veiligheid.

Blijft de vraag:"Welke school wordt het?" Op een scholengemeenschap lopen meer ongemotiveerde leerlingen rond dan op een gymnasium. Op mijn oude school zijn de twee voornaamste redenen waarom docenten de school verlaten pensionering en overlijden. Ook dat zegt iets over de motivatie van het docentenkorps. Op weer een andere school waren er teveel aanmeldingen van leerlingen die wilden assisteren bij de rondleidingen op de open avond. Zo betrokken zijn leerlingen van sommige scholen dus. Op weer een andere is er een uitgebreid pakket aan naschoolse activiteiten en op een van de scholen die wij bezochten leren de jongelui filosoferen en debatteren.


Vandaag staan wij stil bij het overlijden van Maharishi Yogi

Geen opmerkingen: