Vind blogstukjes van mij op onderwerp:

Elke zondag een persoonlijk weekoverzicht, elke dinsdag wat goed nieuws met een paar katten, elke woensdag een overweging en elke vrijdag een verhaaltje.

Mijn verhalenbundels zijn te koop via Bol.com én via Lulu.com!

Als u mijn stukjes de moeite waard vindt, kunt u een blogdonatie
verrichten. Elke bijdrage is welkom!

vrijdag, juni 01, 2007

Geweest

Eergisteren na gitaarles ("The River" van Bruce Springsteen leren spelen!) even staan kletsen met tante Marie, het "Duivenvrouwtje"; vorige week werd ik op straat aangesproken door "De man met de hondjes". Daarnaast loopt er nog een schizofrene jongeman hier rond die niet meer door de politie wordt opgepakt en naar het RIAGG wordt gebracht wanneer hij in verwarde toestand in zichzelf loopt te kwebbelen. Hij heeft namelijk een koptelefoontje gekocht bij de Wibra en sindsdien wordt hij gezien als iemand die handsfree loopt te bellen. Ook is er een junk die niet blij is met het feit dat er vuilniscontaines geplaatst gaan worden..."Als er geen vuilniszakken meer langs de weg staan, hoe moet ik dan aan nieuwe kleren komen?". Heeft U ook zo'n markant figuur in de buurt?

Robert Soloway uit Washington is ook zo'n markant figuur. De door de pers tot "King of Spam" benoemde jongeman vindt zichzelf niet schuldig aan het versturen van mijoenen ongevraagde e-mail berichten. De rechter denkt er anders over en nu wacht de spammer mogelijk een celstraf van 65 jaar en een boete van een kwart miljoen dollar. Ik vind dat een behoorlijk zware straf en pleit ervoor dan ook de mensen die spam aanmoedigen te straffen. Wat te doen met mensen die klikken op links als "Wilt U een grotere penis?", "Klik hier en verdien 10.000 dollar per dag" en "Ga naar deze site voor naaktfoto's van Britney Spears"? Om nog maar te zwijgen over "Mr. Sanawegoli heeft U gekozen om als zijn zakenpartner zijn vermogen van 10 miljoen dollar te beheren tegen 20 procent vergoeding." Je vraagt je wel'ns af of mensen veroordeeld moeten kunnen worden wegens extreem dom zijn...

De bedenkers van de netwerk-site Hyves zijn niet zo dom gebleken want hun Web 2.0-produkt wordt veel gebruikt. De bezoekers van het overzicht op mijn Hyves-pagina blijken voor 88% vrouw te zijn en m'n profiel is bekeken door mensen van wie 85% zegt getrouwd te zijn...Wat zegt dat precies?

En wat zegt het als iemand een poging tor moord pleegt tijdens een homo-feest? Volgens de Geert Wildersen van de samenleving betekent dat dat alle homo's tijdens alle homofeesten zich crimineel gedragen maar volgens weldenkende mensen ging het gewoon om een ongelooflijke idioot (of wellicht twee) die er genoegen in scheppen mensen te drogeren, misbruiken en te injecteren met met HIV besmet bloed.

Krijg opeens een ideetje voor BNN in het geval het kabinet of het Commisariaat voor de Media of zo besluit dat de jongste omroep van Nederland moet stoppen met De Grote Donorshow: Drie mensen krijgen bloed toegediend maar bij slegs eentje van hen is dat bloed besmet met HIV. Het publiek mag bepalen bij welke van de drie dat is en de drie kandidaten zelf worden in het ongewisse gelaten. Totdat de symptomen zich aandienen. Lachen toch? :-(

M'n zoon en ik hadden vandaag ook alle reden tot lachen. Wij hebben het vaak gewoon reuze gezellig met elkaar. Gezellig was ook het etentje annex vergadering met de zomerkamp-werkgroep vanavond. Toen ik vanmiddag een caissière sprak over zomerkamp vertelde zij mij als klein meisje mee te zijn geweest met exact die organisatie waarbij ik mij heb aangesloten: Licht en Lucht. Errug toevallig dat zij daarbij is geweest.