Nieuw stukje? Ontvang een e-mail!

Mijn verhalenbundels zijn te koop via Bol.com én via Lulu.com!

dinsdag, november 13, 2007

School

"Iemand moet er wat aan doen"en "Ik zal er wat aan doen". Hoe komt het toch dat mensen die dat roepen altijd kunnen rekenen op duizenden aanhangers? Zijn veel stemgerechtigden nu écht zo dom dat zij weigeren in te zien dat ook politici niet altijd het antwoord weten maar liever beweren "dat er wat aan gedaan moet worden" dan toegeven dat zij het zelf ook niet weten?

Neem bijvoorbeeld het fileprobleem dat Rita Verdonk wel even zal oplossen of het "probleem" van de islamisering dat Geert Wilders zo graag aanhaalt. Bekijkt U even hun websites om te zien of de verschillende oplossingen daar staan aangegeven. Wanneer dit soort lieden al een "oplossing" aandragen gaat het om niet meer dan symptoombestrijding.

Iemand een zakdoekje geven vanwege een verkoudheid is natuurlijk heel aardig maar nog aardiger zou het zijn wanneer "iemand" een middel tegen verkoudheid zou uitvinden. Dat zou ook m'n licht verkouden zoon kunnen helpen die zondag een potje Magic: the Gathering meespeelde met z'n vader en vrienden Bas en Vincent nadat hij thuiskwam van het snoep ophalen in het kader van Sint Maarten.

Gisteravond besloot Ferdinand niet naar karate te gaan maar thuis te blijven terwijl zijn vader op school informatie kreeg over de volgende grote stap in het leven van een kind: de overgang naar de middelbare school.

Geen opmerkingen: