Vind blogstukjes van mij op onderwerp:

Elke zondag een persoonlijk weekoverzicht, elke dinsdag wat goed nieuws met een paar katten, elke woensdag een overweging en elke vrijdag een verhaaltje.

Mijn verhalenbundels zijn te koop via Bol.com én via Lulu.com!

Als u mijn stukjes de moeite waard vindt, kunt u een blogdonatie
verrichten. Elke bijdrage is welkom!

woensdag, oktober 31, 2007

Macht

Onlangs overleed de broer van een vriend en gisteren overleed de schoonvader van een vriendin. Wanneer de dood zo dichtbij komt besef je weer dat je eigen beslommeringen toch eigenlijk niets voorstellen. Noem geldgebrek, werkloosheid of telefoonloosheid...

Wanneer ik probeer te bellen krijg ik een in gesprektoon en wanneer mensen mij proberen te bellen krijgen zij direkt contact met de voicemail. Met name lastig wanneer potentiële werkgevers mij proberen te bereiken. Op m'n vaste aansluiting dan. Wanneer ik de handset oppak hoor ik zelfs geen kiestoon. Mobiel werkt alles naar behoren. Het is helaas niet voor het eerst dat ik een probleem heb met Internetplusbellen van de KPN. Moet dan altijd weer aan m'n moeder denken die ooit werd betrapt op de uitspraak:"Als de telefoon het morgen nog niet doet, bel ik de PTT."

Dat moest ik morgen dan ook maar'ns doen...

Intussen hoop ik niet dat een mogelijke werkgever mij heeft proberen te bereiken en maar een ander heeft uitgenodigd op gesprek te komen.

Pas nog vroeg iemand mij hoe lang ik al werkloos ben. Dat hangt er een beetje vanaf aan wie je het vraagt. Gevoelsmatig sinds maart, sinds ik niet meer bij The Amsterdam Dungeon werk; volgens het CWI sinds 1 september, sinds ik niet meer in de kinderopvang werk en volgens het UWV sinds 23 oktober, sinsd ik niet weer werk als raadslid.

Voor m'n zoon is het ook nog steeds even wennen dat z'n vader vrijwel alle avonden thuis is en wij zelfs hele weekenden met elkaar zitten opgescheept. Toch een stuk minder erg dan met dictator Ter Horst te worden opgescheept. De bewindsvrouwe wil graag alle macht concentreren in haar persoon in het geval van "een grote ramp". Wie bepaalt er dan wat "een grote ramp" is en hoe lang blijft Guusje dan aan de macht?

Vandaag staan wij stil bij het overlijden van Henk Vredeling

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Een reactie wordt zeer op prijs gesteld. Mits die netjes blijft. Dus zonder beledigingen en scheldpartijen en zo. Bedankt!