Vind blogstukjes van mij op onderwerp:

Elke zondag een persoonlijk weekoverzicht, elke dinsdag wat goed nieuws met een paar katten, elke woensdag een overweging en elke vrijdag een verhaaltje.

Mijn verhalenbundels zijn te koop via Bol.com én via Lulu.com!

Als u mijn stukjes de moeite waard vindt, kunt u een blogdonatie
verrichten. Elke bijdrage is welkom!

dinsdag, september 04, 2007

Vrije tijd

24 Mensen komen om bij een bomaanslag in Pakistan. Dat is op zich al ernstig genoeg, natuurlijk maar misschien is het nog wel erger dat Nederlandsche nieuwsgaarders zich meer druk maken over varkens die slecht behandeld worden onderweg naar de slachtbank. Het is maar waar je je prioriteiten legt: bij de tosti ham/kaas van morgen of bij een gewapend conflict in een land dat verreweg de meeste mensen niet kunnen aanwijzen op een globe.

Een ieder stelt zijn/haar prioriteiten anders: Bij de Britten is dat pas jaaaaren later toegeven dat Europa tot driemaal toe is ontsnapt aan "ongelukjes" met atoombommen; Voor Wouter Bos gaat het om het bewaren van zijn geloofwaardigheid door wederom te verkondigen dat er "iets" gedaan moet worden aan extreem hoge topinkomens (en vervolgens die geloofwaardigheid weer te verliezen door zijn woorden niet in daden om te zetten); bij mij gaat het om het zorgen voor een prettige en stabiele leefomgeving voor m'n kinderen. Voor de moeder van m'n zoon gaat het om tabak, bier en een plek om te overnachten. In die volgorde.

Dankzij buurvrouw Hetty was buurvrouw (kun je nog van buurvrouw spreken wanneer de vrouw in kwestie woont in het park om de hoek?) Johanna vanmorgen te gast bij een lokale vestiging van een Huis voor Onbehuisden, een zogeheten HVO. Daar kon zij een kopje koffie met een broodje krijgen en even douchen. Voor haar nu maar even duimen dat zij het volhoudt om daar langs te gaan en in contact komt met hulpverleners die er op uit zijn om hulp te verlenen en niet uitsluitend om subsidie te ontvangen.

Verwacht nu elk moment het goede nieuws te ontvangen dat ik weer aan de arbeidsmarkt kan deelnemen en om het lot een handje te helpen vandaag maar weer vier sollicitaties verstuurd.

Je moet tenslotte toch wat met je vrije tijd...

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Een reactie wordt zeer op prijs gesteld. Mits die netjes blijft. Dus zonder beledigingen en scheldpartijen en zo. Bedankt!