Nieuw stukje? Ontvang een e-mail!

Mijn verhalenbundels zijn te koop via Bol.com én via Lulu.com!

zondag, september 02, 2007

Liggen

Vanavond maar lekker vroeg naar bed na een weekendje m'n moeder's 72ste verjaardag vieren. Zo zijn we gisteren met haar en haar buurvrouw naar de Chinees geweest en kwamen vandaag m'n broer en z'n vrouw op verjaarsvisite. Ferdinands oma was blij met haar cadeautjes. Zelfs van een buurvrouw van mij had ze een cadeautje gehad! Diezelfd buurvrouw Hetty verrastte ook mij met een cadeautje: bij thuiskomst van m'n moeder bleek m'n keuken schoongemaakt! Errug tof allemaal.

Ferdinand's moeder zal het minder tof hebben, zo in haar eentje op een bankje in het park. Misschien dat zij daarom regelmatig bij ons langskomt voor een glaasje water en gebruikmaking van het toilet. Waar kan iemand terecht die nergens terecht kan?

Bij Stichting Mentrum kan zij niet meer terecht en zelfs bij het Leger Des Heils is zij eertijds afgewezen. Ook al hadden de instellingen gelijk met hun beslissing, blijft het feit dat er een ernstig zieke vrouw op straat verblijft.

Natuurlijk vallen haar problemen in het niet bij die van mensen die in Bagdad wonen of last hebben van orkaan Felix en ook Ajax-fans mogen wat mij betreft leren relativeren en bedenken dat er ergere dingen zijn dat dat je cluppie gelijkspel speelt tegen Groningen.

Wat ik eigenlijk zeggen wil: zolang je meer dan 2 euro op zak hebt, schone lakens om tussen te slapen en een dak boven je hoofd hebt ben je goed beschouwd al rijker dan zo'n 98 procent van de wereldbevolking. Da's toch wel even iets om bij stil te staan, niet waar?

En toch zou ik liever geen stapeltje onbetaalde rekeningen op m'n bureau hebben liggen...

Geen opmerkingen: