Vind blogstukjes van mij op onderwerp:

Elke zondag een persoonlijk weekoverzicht, elke dinsdag wat goed nieuws met een paar katten, elke woensdag een overweging en elke vrijdag een verhaaltje.

Mijn verhalenbundels zijn te koop via Bol.com én via Lulu.com!

Als u mijn stukjes de moeite waard vindt, kunt u een blogdonatie
verrichten. Elke bijdrage is welkom!

zaterdag, augustus 25, 2007

Gegeten

Je kunt kinderen beter wijzen op de gevolgen van hun acties dan zaken domweg verbieden. Wanneer kinderen zich bewust zijn van risico's zal het aantal incidenten vanzelf afnemen. Nu zijn er ouders die die verantwoordelijkheid afdragen aan school. Da's niet goed. Het juist opvoeden van een kind gebeurt primair door de ouders.

En niet bijvoorbeeld door de overheid. Zo ondervond bijvoorbeeld de regering van Australië die ernstig in verlegenheid werd gebracht doordat een 16-jarige scholier een internet info-filter wist te kraken in ongeveer een half uur. Met het filter dat vlak daarop werd geïnstalleerd had de jongeman iets meer moeite: die kraak duurde 40 minuten...Als de Australische overheid die 50 miljoen euro die implementatie en ontwikkeling van het filter had gebruikt voor een bewustwordingscampagne onder ouders zou Tom Wood nooit in het nieuws zijn gekomen.

Misschien wordt het tijd dat de Nederlandsche Overheid komt met een campagne om mensen bewust te maken van hun mobiele belgedrag. Krijgen wij in bus, tram, trein, veerpont en metro al de meest intieme details te horen over sexueel overdraagbare aandoeningen, drugsdeals en over "Annie. Je weet wel: die van de slager." nog even en ook in vliegtuigen laat onze medepassagier ons ongevraagd weten hoe het staat met de wormenkuur van z'n Bouvier.

Behalve een milde verkoudheid voor de Ferman lijken m'n kinderen nergens last van te hebben. Vandaag genoten wij van het prachtige weer, het gezelschap en de speeltuin. Eva, Dayna en Ferdinand hebben niet veel nodig om een hoop lol te beleven. Als getuigen traden vandaag op buren Debbie en Billy, buurvrouw Hetty, buurman Dudo en een buurvrouw die zich vorig jaar aan mij had voorgesteld maar wiens naam mij volledig is ontschoten.

Overigens, te Uwer informatie, zwaardveschten in bed is niet praktisch. Zelfs niet wanneer het gaat om het hanteren van onze oude LARP-zwaarden...;-)

Zie onderstaande foto en raad waar wij vandaag hebben gegeten.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Een reactie wordt zeer op prijs gesteld. Mits die netjes blijft. Dus zonder beledigingen en scheldpartijen en zo. Bedankt!