Mijn verhalenbundels zijn te koop via Bol.com én via Lulu.com!

woensdag, juli 25, 2007

Farvel!

Kan altijd zo genieten als ik de stemmen van m'n dochters hoor...;-) Al is het maar aan de telefoon. Superfer en ik zagen vandaag oma genieten van haar huisje. Ze keek naar de nette witte muren, haar nieuwe wandmeubel, haar keukentje en het laminaat (Door m'n broer eigenhandig gelegd! Knap he?). Zij keek toe hoe haar kleinzoon en zijn vader een hoop lol hadden met een paar dozen Lego en zag dat het goed was.

Waar het vandaag niet goed was was in Irak. Het Irakese voetbalteam versloeg met penalties Zuid-Korea in de halve finale van de Asian Cup en het volk vierde feest. Totdat twee gehersenspoelde idioten het nodig achtten zichzelf bij Allah te melden met medeneming van zo'n vijftig feestvierders. Intussen blijven de bezetters het land beheersen. Was het eerst Saddam Hussein die zich het grootste deel van 's lands rijkdommen toebedeelde, nu zijn het vooral de oliemaatschappijen Shell en BP die de opbrengsten van de olie delen terwijl de lokale bevolking in armoede leeft. Dus wat is er verandert voor de Irakezen? Helegaar niets! En dat zal zo blijven totdat mensen beseffen dat het niet zozeer geld is dat gelukkig maakt maar bijvoorbeeld mooie herinneringen. In plaats van daarnaar te leven doet men louter aan zelfverrijking en heeft men bovendien de euvele moed het anderen kwalijk te nemen niet egoïstisch te zijn.

Neem ook bijvoorbeeld de doping-leveranciers in de Tour de France. Hen gaat het louter om het wielrenners duidelijk maken dat zij niet kunnen winnen zonder gebruik te maken van de hulpmiddeltjes van de wonderdokters. Zelfs de man in het geel, de Deen Michael Rasmussen, zou wel'ns niet geheel onschuldig kunnen zijn, gezien het feit dat de directie van de Rabo-ploeg hem uit de Tour heeft gehaald "omdat hij de interne regels heeft overtreden." In feite zijn veel wielrenners ogenschijnlijk niet meer dan junks en de tourbazen dealers en pooiers. Mij zal het niet verbazen als wij nooit meer iets horen van dit enorme dopingschandaal nadat de sponsors met verschillende beleidsmakers hebben gesproken.

Het kan ook zomaar zijn dat U eventjes niets van mij verneemt na vandaag...

Farvel!

Geen opmerkingen: