Nieuw stukje? Ontvang een e-mail!

Mijn verhalenbundels zijn te koop via Bol.com én via Lulu.com!

woensdag, juni 27, 2007

Mijn

Gisteren was ik zelf thuis toen de nieuwe dinsdagavond-oppas kwam wennen aan Ferdinand. En vice versa. Zo kon ik wat achterstallige telefoontjes plegen, brieven schrijven, mailtjes beantwoorden en administratie verwerken en met een schuin oog zien dat het goed ging. Oppas Talitha kwam en vriend Pieter ging. Toen Talitha ging kwam buurvrouw Winonah. Toen buurvrouw Winonah ging ging ik ook. Naar bed dan.

Vanmorgen met m'n moeder en de beheerder van het complex afgesproken in haar nieuwe huis. Blijkt dat de woningbouw, tegen de afspraak in, nog niet klaar is met de renovatie. Welnu: m'n moeder is nog niet klaar met hen! Wel toevallig dat zij nu in hetzelfde hofje woont waar ook de bibliothecaresse uit m'n jeugd woont én de moeder van een vriendin van m'n moeder én een mevrouw die zij eerder tegenkwam bij huis-bezichtiging; én waar een non woonde die bevriend was met buurvrouw Hetty én een mevrouw die regelmatig wordt opgehaald door de chaufeusse van de Stadsmobiel waar ook m'n moeder tot voor kort gebruik van maakte én de oudtante van m'n beste vriend...

Dat ik vanmiddag gitaarles had en daarvoor nog even een potje had gedart met m'n zoon kan geen toeval worden genoemd. Zo is het ook niet vreemd dat uitkeringsinstantie UWV weer'ns moeilijk doet. Terwijl nog niet zeker is of hun invordering op mij rechtsgeldig is heeft de instantie besloten het totale bedrag van ongeveer tweeduizend euro volledig en in één keer te verrekenen met m'n lopende aanvullende uitkering. Dientengevolge heb ik afgelopen maand niets van hen gehad en lijkt het erop dat ik ook de komende twee maanden alleen maar kan fluiten naar m'n geld. "Maar maakt U zich geen zorgen meneer", bezwoer men mij. "Als Uw bezwaar gegrond wordt verklaard krijgt U alsnog Uw geld met terugwerkende kracht." Fijn. Maar waar moet ik nu dan de huur van betalen?

De vrijwilligersbijdrage die ik straks krijg als groepsleider zomerkamp (waar ze nog altijd mensen kunnen gebruiken!) is leuk maar net genoeg voor een paar dagen boodschappen. Kom net terug van een vergadering met bestuur en werkgroep. Is er ergens misschien een rijk gezin dat mij en m'n zoon wil adopteren?;-)

Ook homoparen en alleenstaande ouders kunnen nu (makkelijker) kinderen adopteren. Je zou toch denken dat echte Christenen het goed zouden vinden wanneer kansarme kinderen een betere kans van leven zouden krijgen. Toch vinden de ChristenUnie en de SGP dat kinderen uitsluitend geluk kunnen vinden indien zij worden opgevoed door een vader én een moeder. Een citaat van de ChristenUnie:"En nog altijd vinden wij dat de overheid een volstrekt verkeerd signaal afgeeft door net te doen alsof het helemaal niets uitmaakt of een kind opgroeit in een gezin met een vader en moeder, een één-ouder-gezin of binnen een verhouding tussen twee mannen of twee vrouwen." Twee vaders, twee moeders, een vader of moeder alleen...die mensen zijn ongeschikt als ouder. Het zal je maar gezegd worden! De volgende stap is dat CU en SGP voorstellen om kinderen weg te halen bij alleenstaande ouders. Welnu, dan heb ik een boodschap: van mijn kinderen blijven jullie af. Die zijn mijn!

Vandaag staan wij stil bij het overlijden van Majoor Bosshardt

Geen opmerkingen: