Nieuw stukje? Ontvang een e-mail!

Mijn verhalenbundels zijn te koop via Bol.com én via Lulu.com!

vrijdag, juni 29, 2007

Bij

Ter rechterzijde van deze pagina vindt U onder het kopje "archief" inmiddels twee zinnetjes die zijn opgebouwd uit telkens het laatste woord van elk logje, tevens de titel van het logje in kwestie. Ben benieuwd of ik deze nieuwe gewoonte nog een tijdje volhoud.

Probeer al een tijdje de mevrouw van het UWV te bereiken die mij, vermoedelijk ten onrechte, een boete heeft opgelegd. Bel ik om 11 uur dan is zij nog niet aanwezig; bel ik om 15.00uur dan is zij net naar huis. Tussen 12 en 2 is zij met lunchpauze. Op andere tijdstippen is zij "eventjes van haar plek". Vraag ik om teruggebeld te worden
dan gebeurt dat niet. Zeg ik gisteren dat ik vandaag terug zou bellen, bleek dat zij vanmorgen plots een vrije dag had gevraagd. Je zou bijna denken dat zij mij probeert te ontwijken. Doorgaans staat dat gedrag synoniem aan een schuldbekentenis. Tot zover de afdeling Invorderingen. Bel ik de reguliere WW met de vraag waarom ik afgelopen maand niets heb ontvangen komt men tot de conclusie:"Niets aan de hand, hoor: U bent gewoon niet betaald!" Prima, dan weet ik dat [sarcastisch ondertoontje]. Toch eindelijk een duidelijk antwoord van het UWV. Ben benieuwd of men nog zo laconiek reageert bij de ontvangst van een brief van mijn advocaat. Ha!

Ik vraag mij trouwens of of het nut zou hebben als alle werkloze mensen van onder de 27 jaar een gezamenlijke advocaat in de arm zouden nemen tegen het onzalige idee dat deze bevolkingsgroep maar gewoon geen uitkering meer krijgt. Dan kan de regering natuurlijk wel pochen met de cijfers:"Onder ons bewind is het aantal mensen met een uitkering spectaculair gedaald!" Weet ook nog niet zeker of de ouders van al die jongeren zo blij zijn dat zoon- of dochterlief gezellig in het ouderlijk huis blijft zitten tot er een nieuwe regering is aangetreden...

Gisteren waren m'n zoon en ik weer'ns bij m'n moeder aangetreden voor het avondeten en het versjouwen van een aantal verhuisdozen. Met elke dag een stapje kom je er ook.

Vanmorgen kwam buurvrouw Winonah gezellig op de koffie nadat ik eerder al even had staan kletsen met buurvrouw Petra. Buurvrouw Linda hoorde gisteravond Eddie Vedder, de zanger van Pearl Jam, praten over de Nederlandsche fan die tijdens een eerder concert van de band met nog een aantal anderen samen was doodgedrukt in de menigte. Een vreselijke dood lijkt me dat. Gelukkig was ik er niet bij.

Geen opmerkingen: