Nieuw stukje? Ontvang een e-mail!

Mijn verhalenbundels zijn te koop via Bol.com én via Lulu.com!

woensdag, mei 23, 2007

Lingo

"Ik mag natuurlijk wel denken dat raadsleden niet te goeder trouw zijn maar ik mag het niet zeggen."-"Maar wethouder! Zegt U nu dat U vindt dat alle raadsleden te kwader trouw zijn!?"-"Nee, niet allemaal." Deze woorden betekenden bijna de politieke doodssteek voor de wethouder die aan de tand werd gevoeld over zijn handelen omtrent het dossier Rochdale One, een studentenboot waarop asbest is aangetroffen. Met slegs één stem verschil overleefde hij een motie van wantrouwen. Het dagelijks bestuur had volgens eigen zeggen correct gehandeld maar toch ook weer niet. Helaas heeft de wethouder ervoor gekozen vragen als "Waarom heeft U stukken achtergehouden" en "Waarom weigert U een burger het dossier te laten inzien?" niet te beantwoorden. Wij zullen dus nooit weten of hij te kwader trouw heeft gehandeld of uit pure onkunde.

Al met al werd het een langdurig raadsdebat en toen ik het vermoeide hoofd op het kussen vlijde werd ik dromenland ingeloodst door tientallen zingende vogeltjes M'n zoon was zo lief om mij vanmorgen door te laten slapen terwijl hij zichzelf prepareerde voor de halve schooldag die de woensdag is.

Intussen hebben fans van Jong Marokko zich misdragen na afloop van de voetbalwedstrijd tegen Jong Oranje. Daarop wil de PVV een algeheel stadionverbod voor Marokkanen bij westrijden van Marokkaanse teams. Ik neem aan bij in Nederland gespeelde wedstrijden want anders zou het wel eens heel stil kunnen worden rond de Marokkaanse voetbalvelden. Vreemd is het natuurlijk wel dat de PVV geen kamervragen stelt wanneer Engelse hooligans zich misdragen. Of Nederlandse. Vermoedelijk komt dit onderscheid voort uit racistische overwegingen.

Om de zaken te relativeren en ons even te concentreren op het wereldnieuws: François Boulangé is voor even terug bij Lingo.


Geen opmerkingen: