Vind blogstukjes van mij op onderwerp:

Elke zondag een persoonlijk weekoverzicht, elke dinsdag wat goed nieuws met een paar katten, elke woensdag een overweging en elke vrijdag een verhaaltje.

Mijn verhalenbundels zijn te koop via Bol.com én via Lulu.com!

Als u mijn stukjes de moeite waard vindt, kunt u een blogdonatie
verrichten. Elke bijdrage is welkom!

donderdag, mei 24, 2007

Discriminatie

De Ferman besloot gisteravond niet naar atletiek te gaan. Maandag had hij ook al karateles geskipt. Dat terwijl hij de lessen zo leuk vindt. Liever gebruikte hij de vrijgekomen tijd om de puntjes op de i te zetten betreffende zijn vandaag in te leveren werkstuk: "Het Romeinse Leger". In de tijd dat hij ermee bezig was gunde hij zichzelf wezenlijk maar één pleziertje: een avondje naar de film met oppas Wieteke. Terwijl zijn vader aan het raadsvergaderen was zaten zoonlief en oppas Spider-Man 3 te kijken.. Ik vind m'n zoon errug gediciplineerd.

Gediciplineerder bijvoorbeeld dan Wouter Bos die zowel door Eerste Kamervoorzitter Yvonne Timmerman-Buck alsook door Tweede Kamervoorzitter Gerdi Verbeet op de vingers is getikt voor het weigeren dragen van een stropdas tijdens debatten. Van beide kamervoorzitters kreeg Wouter demonstratief een stropdas aangeboden. Me dunkt dat we hier te maken hebben met een grove schending van artikel 1 van de Nederlandsche Grondwet: Ge moogt niet discrimineren (ondermeer) op grond van sekse! Betreffende dames droegen zelf overigens geen stropdas op het moment dat zij een ander opdroegen dat te doen. Bovendien hebben zij er bij geen enkele vrouwelijke minister, staatssecretaris of kamerlid erop aangedrongen een stropdas te dragen. Dat is dus je reinste discriminatie!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Een reactie wordt zeer op prijs gesteld. Mits die netjes blijft. Dus zonder beledigingen en scheldpartijen en zo. Bedankt!