Nieuw stukje? Ontvang een e-mail!

Mijn verhalenbundels zijn te koop via Bol.com én via Lulu.com!

zaterdag, maart 24, 2007

Terugdraaien

Terugdraaien

Heb zojuist met m'n zoon samen het laatste half uurtje van de voetbalwedstrijd Nederland-Roemenië aanschouwt. Ik vind dat opnames van deze "wedstrijd" verplicht op kijkschijf en band beschikbaar moeten liggen bij huisarts, psychotherapeut, ouder-en-kind-centrum, buurthuis en bibliotheek. Voor al die mensen die moeite hebben met in slaap te vallen...Bijna lag ik met een duim in de mond te kijken...Het is droef gesteld met het niveau van het Nederlandsch voetbal.

"Als je veel op je duim duimt krijg je vanzelf een duim-duim." aldus de vijf-jarige Dayna die haar zus Eva eventjes op haar duim ziet sabbelen. De dag begon in de speeltuin. Daarna volgde lunch met zelf gerolde chocolade-croissants met iets teveel chocolade...;-) Het was niet druk in het zwembad waar wij een deel van de middag doorbrachten; Dayna liet zien dat zij goed op haar rug kan drijven en Eva liet zien dat zij haar angst voor onderwater-zwemmen heeft overwonnen. Grote Broer Ferdinand keek het allemaal glimlachend aan en liet het zich welgevallen dat twee jonge meisjes in hem een held zien. Terwijl zij zich tegoeddeden aan kippekluifjes na het zwemmen liet de Ferman zich een maïskolf goed smaken.

Buurvrouw Hetty was erbij dat later op de dag de meiden net klaar waren met het beschilderen van een paar hardgekookte eieren in verband met het naderend paasfeest. Vlak erna waren zij opgehaald, andermaal een leegte achterlatend in het huis maar niet in het hart van hun vader.

Wat zal er zich afspelen in het hart van de zelfverklaarde Vader des Vaderlands, de heer JPB? Zou hij echt het beste met ons, zijn kinderen, voorhebben en ons willen behoeden voor al die slechte dingen in de wereld zoals sex voor het huwelijk en andere drugs behalve die waar de staat flink aan verdient? Ach, wie gelooft dat nog nadat is uitgekomen dat hij ons tijdens zijn eerste kabinetsperiode al had voorgelogen? Met name over de oorlog in Irak? Dus ook met de andere betuttel-plannetjes zal er wel een achterliggende gedachte zijn. Neem nu het preventief fouilleren: "Wij weten wat het beste is voor jullie dus jullie hoeven niet alles te weten." Doet mij denken aan een zekere portefeuillehouder in Amsterdam-Westerpark...:-(

Naast preventief fouilleren ziet het kabinet ook graag preventief censureren in de praktijk gebracht. Leuk streven hoor, radicalisering via opruiend taalgebruik tegengaan en mensen verbieden messen op zak te hebben maar bij mijn weten is het al verboden om radicale gedachten om te zetten in daden en mede-burgers overhoop te steken. Nog eventjes en Bos & Co willen de scheiding van Kerk & Staat terugdraaien.

Vandaag staan wij stil bij het overlijden van Florentine Rost-van Tonningen

Geen opmerkingen: