Nieuw stukje? Ontvang een e-mail!

Mijn verhalenbundels zijn te koop via Bol.com én via Lulu.com!

woensdag, maart 21, 2007

Gedachte

Gedachte

Gisteren kregen de deelraadsleden van het Amsterdamse staddsdeel Westerpark te maken met een portefeuillehouder die zijn ambtenaren niet alleen zaken voor hem laat uitzoeken (waar die ambtenaren dan ook voor zijn) maar hij laat hen zelfs namens hem het woord voeren tijdesn de raadsvergadering. Een raadsdebat is het helaas niet meer te noemen, zo'n ambtelijke presentatie van plannen waar raadsleden dan vragen over mogen stellen en burgers die er vragen over hebben de mond wordt gesnoerd met de mededeling:"Daar is nu geen tijd meer voor." Of een en ander te maken heeft met het huidig vergadermodel wordt in ieder geval door mij betwijfeld hoewel een andere manier van vergaderen ongetwijfeld enige verbetering op het gebied van communicatie tussen gemeente en burgers zal teweegbrengen. In wezen wordt nu nog voor elk onderwerp drie kwartier tijd uitgetrokken, worden er twee onderwerpen per forum geagendeerd en vinden er twee fora per avond plaats. Dat klinkt misschien wel aardig maar U kunt zich voorstellen dat het onderwerp "Wel of geen vuilcontainers in plaats van twee maal weeks een ophaaldienst" minder tijd in beslag neemt qua debateren dan de vraag:"Is de deelgemeente in gebreke gebleven bij het verlenen van een ligvergunning voor een studentenboot die vol bleek te zitten met asbest?" Tezelfdertijd vermaakte mijn zoon zich thuis in zijn eentje zonder oppas maar mét het gehuurde kijkschijfje "Asterix en de Vikingen". Eigenlijk misschien wel leuker dan vergaderen...

Wat mij écht hilarisch lijkt is als zou blijken dat de Hongaarse echtgenote van Geert Wilders over twee paspoorten zou blijken te beschikken. Dan wordt goed duidelijk dat de heer Wilders gewoon een megalomaan mannetje is dat er op uit is de maatschappij te ontwrichten door hier en daar iets populistisch te roepen, uitsluitend om media-aandacht te genereren.

Intussen ligt m'n zoon lekker te re-genereren na een inspannende dag met veel sport: vanmorgen een proefles badminton op school (met, volgens de kinderen, een leraar die meteen aan de bak kan als cabaretier), des middags maar liefst zeven partijen darts tijdens de lokale jeugdcompetitie (die hij notabene ook alle won!) en 's avonds anderhalf uur les in kogelstoten, sprinten en hordelopen tijdens de wekelijkse atletiekles.

Om dat allemaal op één dag te doen...ik word al moe van de gedachte...

Geen opmerkingen: