Nieuw stukje? Ontvang een e-mail!

Mijn verhalenbundels zijn te koop via Bol.com én via Lulu.com!

woensdag, maart 28, 2007

Failliet

Failliet

Het staat voor mij nu wel onomstotelijk vast dat George W. Bus, door mij ook wel aangeuid als George Junior, weinig meer is dan een ordinaire dictator. Een meerderheid van zijn kabinet, waaronder dus ettelijke partijgenoten, vindt dat er een datum moet worden geprikt waarop een begin moet worden gemaakt met de terugtrekking van Amerikaanse troepen uit Irak. George Junior peinst dar niet over en maakt simpelweg gebruik van zijn vetorecht. Hoe noemen wij ook alweer iemand die de wens van de meerderheid naast zich neerlegt en met diverse dreigementen komt? Juist: een dictator. Welgeteld égn persoon houdt de absolute macht in handen.

Welgeteld één jongedame springt van een dak en overleeft haar val niet. Vermoedelijk pleegt zij haar daad onder invloed van hallucinaties opwekkende paddestoelen, kortweg paddo's. Onmiddellijk wil een meerderheid van de Tweede Kamer een verbod instellen op het betreffende natuurprodukt.

Toch wel vreemd dat dan alcohol niet wordt verboden terwijl die harddrug per dag meer slachtoffers maakt dan paddo's per jaar. Hoeveel mensen rijden de gracht in onder invloed van alcohol? Hoeveel mensen plegen zelfmoord vanuit een door alcohol veroorzaakte depressie? Daar hoor je de Kamer dan niet over. Misschien omdat de Staat miljarden verdient aan de verkoop?

De middenstand verkoopt momenteel niet veel aan mij aangezien ik in transitie zit tussen salaris en uitkering. Gisteravond, tijdens het fractie-overleg kwam een middenstander vertellen dat hij en z'n collega's minder aan omzet zullen genereren als eerdaags automobilisten bijna drie kilometer moeten omrijden om hun winkels te bereiken. Nu is dat natuurlijk hypothetisch maar niet geheel onmogelijk. Als ook de teerling is geworpen duurt het jaren voordat de beslissing kan worden teruggedraaid. Inmiddels is de lokale middenstand dan failliet.

Geen opmerkingen: