Nieuw stukje? Ontvang een e-mail!

Mijn verhalenbundels zijn te koop via Bol.com én via Lulu.com!

vrijdag, februari 16, 2007

Voorspoedig

Voorspoedig

De tram onderweg terug naar huis deelde ik gisteren met buurvrouw Claudia. Wij hadden elkaar al een paar weken niet gesproken dus hadden weer even wat bij te kletsen. U kent mij inmiddels: altijd wel even tijd voor een kletspraatje. Met een collega, een buurvrouw, m'n zoon, de conducteur of zomaar een onbekende op de tramhalte. Zo verbreed je je horizon en kom je regelmatig tot andere inzichten. Daarom vind ik het ook zo moeilijk te geloven wanneer iemand beweert al jarenlang overtuigd te zijn van een bepaald gegeven. Je verandert toch zelf? Je hoort toch wel eens andere argumenten? En U? Verandert U wel eens van mening? Vaker of minder vaak dan Wouter Bos?

Wat ook snel verandert zijn de milieunormen in dit land. Zodra Schiphol de geluidsnorm overschrijdt wordt het bedrijf niet beboet maar wordt simpelweg de norm weer gewijzigd. Vrijwel jaarlijks dus.

Jaarlijks probeer ik minimaal 12 "echte" boeken te lezen. "Kinderen van de Geest", het vierde deel in de Ender reeks van Orson Scott Gard is nummer vier van dit jaar. Dat gaat dus voorspoedig.

Geen opmerkingen: