Nieuw stukje? Ontvang een e-mail!

Mijn verhalenbundels zijn te koop via Bol.com én via Lulu.com!

dinsdag, februari 06, 2007

Relaties

Relaties

Een vrouw, staande bij het stoplicht, houdt haar hand op. Niet omdat zij voorbijgangers verzoekt haar financiële nood te ledigen maar om zich ervan te vergewissen dat het goedje dat vanuit de hemelen nederdaalt daadwerkelijk natte sneeuw betreft.

Met m'n zoon onderweg naar school lekker lopen kwebbelen over de herkomst en betekenis van taal. Taal moet vooral een manier leveren om een gevoel over te brengen was onze conclusie. De jongelui in de klas boven die waar hij inzit zijn vandaag de CITO-toets begonnen naar aanleiding waarvan onze toekomst een leeradvies krijgt.

Velen hadden de overheid geadviseerd een onafhankelijk onderzoek te laten uitvoeren naar de Nederlandse betrokkenheid bij de oorlogshandelingen in Irak. Het ziet er echter naar uit dat de burger moet vertrouwen op de goede wil van 's lands leiders want die weigeren inzage te geven in de rapportage. De twijfels over het integer handelen van met name de betrokken ministers wordt nu dus verder aangewakkerd. Zou dat de bedoeling zijn?

Het is ook de bedoeling dat wij terugglijden naar het niveau van normen en waarden uit een ver verleden. Telsell helpt mee door slakkenslijm aan te raden als middel tegen cellulitis. Peter Jan Balkenende zal er blij mee zijn dat commerciële bedrijven met hem meedenken. Als nu ook nog het algemeen prijsniveau omlaag wordt getrokken naar de tijd dat kippenstront werd aangeraden als haargroeimiddel...;-)

M'n kinderen hebben dat voorlopig niet nodig maar waar zij wel behoefte aan hebben is liefde en aandacht. Die kregen zij zondag ondermeer van buurvrouw Hetty die met een paar kleine cadeautjes een glimlach toverde op de elfengezichtjes: Voor Fer en Eef had zij zo'n piepklein opgepropt handdoekje dat gedrenkt in water een volwaardig gezichtshanddoekje wordt. Kent U ze nog? Voor Dayna had zij een mooi doosje met daarin een paar fraaie knikkers op een kussentje van mooi papier. Lief he? Buurvrouwen Claudia en Wynona lachten ook al zo vriendelijk vanmorgen. Zo moeilijk is het niet om vriendelijk te zijn en ik heb dan ook medelijden met hen die voortdurend negatief in het leven staan. Van alles zien zij wel de schaduwzijde.

Misschien moeten zij ook maar'ns "Vriendin in coma" van Douglas Coupland lezen. Dit voor mij derde boek van het jaar (Dat overigens niets te maken heeft met het liedje "Girlfriend in a coma" van Morrisey) handelt over het einde van de wereld en de pogingen van een groep vrienden om zelfs temidden van het Armageddon de zaken positief te blijven zien. Al is het maar in hun onderlinge relaties.

Geen opmerkingen: