Vind blogstukjes van mij op onderwerp:

Elke zondag een persoonlijk weekoverzicht, elke dinsdag wat goed nieuws met een paar katten, elke woensdag een overweging en elke vrijdag een verhaaltje.

Mijn verhalenbundels zijn te koop via Bol.com én via Lulu.com!

Als u mijn stukjes de moeite waard vindt, kunt u een blogdonatie
verrichten. Elke bijdrage is welkom!

donderdag, januari 11, 2007

Ketterij

Ketterij

Wouter "Draaikont" Bos staat op het punt andermaal zijn bijnaam eer aan te doen door wellicht het baantje van vice-premier te aanvaarden in Balkenende IV. 30 Oktober 2006 zei hij nog dat hij niet zou willen dienen in een nieuwe kabinet-Balkenende maar vond hij dat mocht de PVDA niet de grootste fractie worden hij fractie-voorzitter blijft in de Tweede Kamer. Maar ja, dat was alweer vorig jaar en intussen is de wind gedraaid...

Op straat was de wind vrij heftig. Mij deed het denken aan een typische herfststorm maar ja, dat kan natuurlijk niet zo midden in de winter. In ieder geval kun je je verschuilen voor de wind en de koude maar waar moet je je verschuilen voor Amerikaanse troepen wanneer je zelfs in een ambassade niet meer veilig bent? Goed, het ging dan weliswaar om de ambassade van Iran in Irak maar toch. Persoonlijk vraag ik mij al een tijdje af wie Amerika een mandaat heeft gegeven om te doen wat de president goeddunkt zonder dat rekening hoeft te worden gehouden met wat voor consequenties dan ook.

Natuurlijk weet je als boef dat opsluiting in de gevangenis de consequentie kan zijn voor je akties maar als de consequentie is dat je al bij verdenking het recht verliest om te laten bepalen of je al dan niet schuldig bent is er iets grondig mis met het internationaal rechtssysteem en komen mij beelden bovendrijven van de Spaanse Inquisitie:"Je bent schuldig totdat je vanuit het graf het tegendeel hebt bewezen." Zoals Alva, de generaal die in Spaanse dienst de Nederlanden moest "zuiveren" van ongewenschte elementen gezegd schijnt te hebben:"Elke Nederlander, uitgezonderd diegenen wiens naam op mijn lijstje staan, is een ketter of steunt ketterij en moet daarom worden veroordeeld voor hoogverraad." Dat doet mij weer denken aan "Wie niet voor mij is is tegen mij en moet dus worden gezien als terrorist." In de ogen van George Junior staat op terrorisme de doodstraf, net zoals indertijd op ketterij.

Vandaag staan wij stil bij het overlijden van Herman Bode, Ton Cornips en Iwao Takomoto

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Een reactie wordt zeer op prijs gesteld. Mits die netjes blijft. Dus zonder beledigingen en scheldpartijen en zo. Bedankt!