Vind blogstukjes van mij op onderwerp:

Elke zondag een persoonlijk weekoverzicht, elke dinsdag wat goed nieuws met een paar katten, elke woensdag een overweging en elke vrijdag een verhaaltje.

Mijn verhalenbundels zijn te koop via Bol.com én via Lulu.com!

Als u mijn stukjes de moeite waard vindt, kunt u een blogdonatie
verrichten. Elke bijdrage is welkom!

zaterdag, januari 27, 2007

The Hitchhikers Guide to the Galaxy

The Hitchhikers Guide to the Galaxy

Ook de Overheid ziet de komst van de OV-Chipkaart met angst en beven tegemoet. Bij de proef in Rotterdam en Amsterdam blijkt dat er zoveel mis is met het prestigieuze systeem dat landelijke invoering per 1 januari 2009 niet waarschijnlijk lijkt.

Wat wél waarschijnlijk is is dat het op een dag beter zal gaan met de wereld. Er worden zelfs al kleine stapjes genomen in de juiste richting met ondermeer het tonijn.congres en de hernieuwde aandacht voor het milieu en welzijn. Er gaan zelfs al stemmen op voor het verbeteren van het onderwijs-systeem in dit land. Men is er achter gekomen dat verreweg de meeste 14-jarigen niet de dicipline hebben om veel te doen aan zelfstudie! Knap he? Zijn al die jaren van onderzoek toch nog ergens goed voor...

Waar Kofi Annan een schijtert bleek heeft Ban Ki-moon wél het lef om een lijst met zijn bezitingen openbaar te maken. Hij zègt dus niet alleen dat mensen in topfuncties hun integriteit moeten kunnen aantonen maar geeft gewoon zelf het goede voorbeeld. Bij mij heeft de nieuwe Secretaris Generaal van de Verenigde Naties gescoord.

Scoren doet ook de organisatie van de volgende kleurrijke boottocht door de Amsterdamse grachten:
Tijdens de eerstvolgende Gay Pride Canal Parade zal er een boot met tieners meevaren. Ook jonge mensen blijken behoefte te hebben aan het uitdragen van hun identiteit. "Ja maar", zeggen sommigen, "is 14 jaar niet wat jong om uit te komen voor je homosexualiteit?" Aardig punt. Zeker wanneer je dat afzet tegen de vraag "Is 14 jaar niet wat jong om uit te komen voor je heterosexualiteit?". Wanneer dus de tiener homo-boot verboden wordt zou je dus ook de puur op hetero's gerichte tienerfeesten moeten verbieden. Maar waarom zou je consequent zijn als je met hypocriet zijn meer persaandacht scoort?

Had zelf vandaag aan aandacht geen gebrek. Bovendien weer vrij veel bereikt. Zo mocht ik een vriendin van me opmaken voordat zij uit stappen ging (oogschaduw, mascara, lipstick, the works!) en is de woon/slaapkamer heringericht. Helaas niet alles kunnen doen wat er voor vandaag op m'n (imaginaire) lijstje stond maar daarentegen is de avond nog jong...Zo ook m'n meisjes. Na wat kwakkelen met hun gezondheid hebben de zusjes Eva en Dayna vannacht goed geslapen, is Dayna's koorts verdwenen en heeft zij alleen nog maar wat last van haar keel. M'n zoon heeft oma's TV gerepareerd, tot vreugde van beiden.

Ook mijn TV is in orde maar helaas ontvang ik niet de zender Film 1 zodat ik niet direkt tijdens het verder werken met een half oog kan kijken naar "The Hitchhikers Guide to the Galaxy".

Vandaag staan wij stil bij het overlijden van Dr. Oetker

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Een reactie wordt zeer op prijs gesteld. Mits die netjes blijft. Dus zonder beledigingen en scheldpartijen en zo. Bedankt!