Vind blogstukjes van mij op onderwerp:

Elke zondag een persoonlijk weekoverzicht, elke dinsdag wat goed nieuws met een paar katten, elke woensdag een overweging en elke vrijdag een verhaaltje.

Mijn verhalenbundels zijn te koop via Bol.com én via Lulu.com!

Als u mijn stukjes de moeite waard vindt, kunt u een blogdonatie
verrichten. Elke bijdrage is welkom!

woensdag, januari 31, 2007

Democratisch Centralisme

Democratisch Centralisme

De dag begon met het naar school brengen van m'n zoon en werd vervolgd met een ontbijtafspraak, een werkoverleg, een lunchafspraak, m'n zoon van school halen, met hem een nieuw dartcafé uitchecken wat een coffeeshop bleek te zijn, het rapportgesprek op school (een 8,5 voor Geschiedenis!), een aflevering Star Trek kijken, een dutje van een half uur, nog wat raadsstukken doornemen, een potje darten en eindigde met een langdurige raadsvergadering waarna ik m'n zoon thuis aantrof in een diepe slaap. Oppas Wieteke was al naar huis.

Fer's favoriete album is op het moment "Private Investigations" van Dire Straits. Toch wel apart voor een joch van 11. Of misschien ook niet want behalve een aantal van zijn klasgenoten ken ik helemaal geen kinderen van 11. U wel? En wat is hun favoriete muziek? Of moet U mij het antwoord op die vraag schuldig blijven?

De schuldhulpvraag is de afgelopen vijf jaar verdubbeld. Zo goed gaat het dus met de economie. Gemiddeld bedraagt de schuld van mensen die hulp aanvragen bij de sanering ruim 20.000 euro. Da's een hoop geld. Ene "Zonnetje" verwoordde het fraai in reaktie op het artikel:"met geld wat we niet hebben kopen we dingen die we
niet nodig hebben om indruk te maken op mensen die we niet mogen". Er zijn verschillende oorzaken voor dit probleem aan te geven: Het eerste kabinet Balkenende, de euro, het tweede kabinet Balkenende, gebrek aan eigen verantwoordelijkheid, leenreclames en het derde kabinet Balkenende. Nu zou het vierde kabinet Balkenende de problemen moeten oplossen? Om een of andere reden (zie voorgaande paar zinnen) heb ik daar geen feducie in. Gek he?

Zo vind ik het ook gek dat de fractie van de PVDA het afschaffen van de no-claim regeling bewust tegenhoudt door zich te onthouden van stemming inzake de SP-motie dienaangaande "in afwachting van de formatiebesprekingen." Ik bedoel maar: zelfs de ontwerper van de regeling, het CDA, is er inmiddels van overtuigd dat de maatregel slecht is uitgevallen voor met name bejaarden en chronisch zieken en dus is een ruime meerderheid van de kamer voor afschaffing van de no-claim-regeling in het ziekenfonds. Soms kan ik mij enorm verbazen over de politiek.

Zo ook vanavond. In de deelraad werd ondermeer gesproken over het concept bestuursakkoord wat wezenlijk inhoudt dat de deelraadsleden macht afstaan aan een select groepje portefeulliehouders waarbij zelfs de betreffende wethouder van de centrale stad een absoluut veto-recht heeft. Ofwel: iedereen mag meepraten maar slegs een klein clubje mensen heeft de werkelijke macht in handen. Een fraai staaltje dus van schijndemocratie waar Lenin trots op zou zijn geweest met zijn bedenksel van "Democratisch Centralisme".

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Een reactie wordt zeer op prijs gesteld. Mits die netjes blijft. Dus zonder beledigingen en scheldpartijen en zo. Bedankt!