Vind blogstukjes van mij op onderwerp:

Elke zondag een persoonlijk weekoverzicht, elke dinsdag wat goed nieuws met een paar katten, elke woensdag een overweging en elke vrijdag een verhaaltje.

Mijn verhalenbundels zijn te koop via Bol.com én via Lulu.com!

Als u mijn stukjes de moeite waard vindt, kunt u een blogdonatie
verrichten. Elke bijdrage is welkom!

donderdag, januari 25, 2007

The Amsterdam Dungeon

The Amsterdam Dungeon

Heb met m'n zoon vaak leuke gesprekken onderweg naar school; dan weer bespreken wij het getal "nul", dan gaat het over kunstbenen of zelfs over de invloed die het werk heeft op de psyche van baggeraars. Deze morgen merkte ik dat het hem goed deed dat zijn biologische moeder gisteren was komen kijken op dartles. Het voorkomt saaie ochtenden...

De directeuren van woningcorporaties hebben zelden een saaie ochtend. Elke morgen maken zij de balans op om te zien hoeveel winst erbij is gekomen in het geldpakhuis waar al 13 miljard euro in zit. Bovendien bepalen zij gezamenlijk hoe zij huurders, kopers en gemeentes nog meer geld kunnen aftroggelen. Onlangs hebben zij besloten achterstandswijken "op te knappen". In de praktijk zal dit betekenen dat zij oude sociale huurwoningen zullen slopen en vervangen door dure koopappartementen.Het is niet dat ik mensen hun fraaie luxe appartementje "met uitzicht op stadspark -een voormalige vuilstort met laagje aarde- en frans balkon -twee grote ramen die naar binnen toe openklappen met een hekje ervoor-" misgun maar ik vraag mij wel het volgende af: wat is beter: mensen die zonder schulden in een betaalbare huurwoning zitten of mensen die zich een grote schuld bij de bank laten aanmeten en zich laten wijsmaken dat zij rijk zijn? Zo. Denkt U daar maar'ns over na.

Dan bedenk ik ondertussen waar de tijd vandaan kwam die ik vandaag gebruikte om een en ander te bereiken. Zo is vandaag de keukenvloer gezwabberd, heb ik Jan Terlouw een brief gestuurd in vervolg op mijn eerder schrijven aan hem, is de woningbouwvereniging op het spoor gezet van een aantal te verrichten reparaties in de gemeenschappelijke ruimte van ons woonblok, zijn er boeken geprepareerd om te verspreiden via Bookcrossing, is m'n zoon getoetst op zijn kennis van de topografie van Scandinavië, las ik boek nummer twee van dit jaar uit (Onderwereld/Bovenwereld van Charles de Lint), zijn er twee opbergkratjes geleegd en is de inhoud goed terechtgekomen (naaigerei in de juiste lade, feestmutsen in de tas met feestartikelen en dergelijke), heb ik drie ontbijtafspraken vastgelegd, heb ik met m'n zoon in een filiaal van een groot woonwarenhuis van Zweedse origine rondgewandeld (waar wij zijn NSO-groepsleidster Jade nog tegenkwamen!), heb ik een nieuwe poging gewaagd de kosten voor oppas vergoed te krijgen, ben ik naar de kroeg geweest en o ja...heb ook nog het normaal aantal dagelijkse werkuren gedraaid in The Amsterdam Dungeon...;-)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Een reactie wordt zeer op prijs gesteld. Mits die netjes blijft. Dus zonder beledigingen en scheldpartijen en zo. Bedankt!