Vind blogstukjes van mij op onderwerp:

Elke zondag een persoonlijk weekoverzicht, elke dinsdag wat goed nieuws met een paar katten, elke woensdag een overweging en elke vrijdag een verhaaltje.

Mijn verhalenbundels zijn te koop via Bol.com én via Lulu.com!

Als u mijn stukjes de moeite waard vindt, kunt u een blogdonatie
verrichten. Elke bijdrage is welkom!

woensdag, januari 03, 2007

2008

2008

Gisteren had ik gewoon even geen zin om een stukje hier te plaatsen en genoot simpelweg van een vrije avond na een dag werken waarna ik was gaan eten bij m'n moeder. Ook vandaag gewoon gewerkt en mij gewoon afgevraagd hoe het komt dat een regeringsfunctionaris van Indonesië kan verklaren dat een vermist vliegtuig gevonden is, inclusief 12 overlevenden, om die verklaring een dag later te laten intrekken: er waren geen wrakstukken gevonden en geen overlevenden van de verdwenen vlucht van Adam Air. Vreemd.

Bijna net zo vreemd is het dat blijkbaar mensen kans hebben gezien te infiltreren in de groep die aangewezen was om aanwezig te zijn bij de executie van Saddam Hussein, bij de start van het offerfeest. Blijkbaar was het de bedoeling onlusten tussen verschillende sektarische bewegingen aan te wakkeren. En ik maar denken dat dat nu precies datgene is wat beoogd werd met de ophanging van de bekende dictator. Maar wie heeft er dan baat bij als de verschillende facties blijven knokken? Juist: wapenhandelaren.

De oplossing lijkt zo simpel: maak een einde aan de wapenhandel en al het leed is uit de wereld. Bijna al het leed dan. Helaas, zolang er mensen (lees: regeringsfunctionarissen) zijn die dit soort simpele plannetjes dwarsbomen schiet het niet op.

Neem bijvoorbeeld een simpel plan ter bestrijding van winkeldiefstal. De belangrijkste oorzaken zijn namelijk armoede en verveling. Je zou dus zeggen: maak een einde aan armoede en zorg ervoor dat mensen zich niet meer hoeven te vervelen en het is afgelopen met winkeldiefstal (kleptomanie daargelaten). Helaas zijn er mensen die liever nog een paar duizend vierkante meter aan ongebruikte kantoorruimte toevoegen aan Amsterdam bovenop de ruim een miljoen vierkante meter die al leegstaat, in plaats van dat geld te gebruiken voor armoedebestrijding.

Bovenstaande oplossingen zijn misschien wel wat simplistisch en verdienen het uitgebouwd te worden om niet te eindigen als een krantenkop in een gratis dagblad. Door de verspreiding ervan is wel een nieuw soort geïinformeerd mens ontstaan die tot volle bloei is gekomen: de zogenoemde "koppensneller". Dat zijn mensen die bijvoorbeeld blij zijn voor de Hollandse homo omdat de krant laat lezen: "Cruiseterminal in Scheveningen".

Gekkigheid natuurlijk en in het kader daarvan: ik overweeg mij aan te sluiten bij de (Franse) beweging die zich afzet tegen het verstrijken van de tijd: Foncaon. Hun eerste protest betrof de naderende komst van het jaar 2007. Hun eerste doelstelling werd sneller verandert dan de mening van Wouter Bos want in precies één seconde veranderde de doelstelling om middernacht in het tegenhouden van het jaar 2008...

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Een reactie wordt zeer op prijs gesteld. Mits die netjes blijft. Dus zonder beledigingen en scheldpartijen en zo. Bedankt!