Vind blogstukjes van mij op onderwerp:

Elke zondag een persoonlijk weekoverzicht, elke dinsdag wat goed nieuws met een paar katten, elke woensdag een overweging en elke vrijdag een verhaaltje.

Mijn verhalenbundels zijn te koop via Bol.com én via Lulu.com!

Als u mijn stukjes de moeite waard vindt, kunt u een blogdonatie
verrichten. Elke bijdrage is welkom!

zondag, januari 01, 2006

Gelukkig Nieuwjaar

Gelukkig Nieuwjaar

Door alle toestanden in ons kikkerlandje (het barre winterweer; Heerenveen dat dankzij Huntelaar wint van Ajax; Wouter Bos die wil regeren met de grootste partij (het CDA) in plaats van met een partij die ideologisch gezien dichter bij de zijne ligt (zoals GroenLinks of SP); Schiphol dat andermaal een hand boven het hoofd wordt gehouden inzake de geluidshinderwet en mijn persoonlijke beslommeringen, zou je haast gaan vergeten dat een aardbeving in Jemen aan ruim vijftig mensen het leven heeft gekost. Stelt U zich eens voor: U maakt zich druk om een voetbalwedstrijdje terwijl anderen hun complete leven weggevaagd zien worden.

2006 wordt een goed jaar. Het is namelijk uitermate goed begonnen. Gisteren op het einde van de werkdag met de managers en acteurs die geen laatste tram of trein hoefden te halen even een slokje bubbels gedronken en een beetje vuurwerk afgestoken. Vervolgens met collega Georges langs de avondwinkel voor wat lekkers. Onderweg hartelijk begroet door vriend Heidi wiens vriendin Sai ons "Gelukkig Nieuwjaar" leerde in het Chinees. Eerder op de dag hadden een paar dove Italiaanse toeristen mij al bijgebracht wat "Gelukkig Nieuwjaar" is in gebarentaal. Was leuk om ze in de groep te hebben gehad omdat ik eindelijk in de show de paar zinnetjes die ik ken in gebarentaal kon gebruiken. Soms zijn toeristen net mensen...ook zij vinden het geweldig om in hun eigen taal benaderd te worden.Verder werden wij onderweg benaderd door buren Debbie en Billy en rond middernacht kwamen verscheidene buren ons en elkaar (m'n zoon, m'n moeder en m'n collega) een gelukkig nieuwjaar wensen: buurvrouw Hetty en haar man Vincent; buurvrouw Johanna en haar viend
buurman Dudo; buurvrouw Angela; buurvrouw Suzan en buurvrouw Margot. Een stel buurtkinderen kwam ons assisteren bij het afschieten van het traditionele vuurwerk. Nadat het bulk was verschoten ontvluchtten Georges en ik de kruitdampen om naar Kingdom Venue te gaan voor het Oud & Nieuwfeest in de Ex-pornstar-reeks. Eerder op de avond waren wij al eventjes langsgeweest om VIP-bandjes te regelen zodat wij collega's Jonna, Elaine, Kim en Wieteke in actie konden zien op het podium. Het werd lachen bij het spetterend optreden van de dames maar helaas konden wij vanwege ernstige vermoeidheidsverschijnselen niet zo lang blijven als gepland waardoor wij een tweede optreden moesten missen. Uiteindelijk sloeg Klaas Vaak toe, vlak na de klok van vijf uur.

Heeft U het ook zo gezellig gehad?

Vandaag staan wij stil bij het overlijden van Henk Sprenger.