Nieuw stukje? Ontvang een e-mail!

Mijn verhalenbundels zijn te koop via Bol.com én via Lulu.com!

woensdag, december 13, 2006

Zij

Zij

In de wetenschap dat m'n zoon in bed ligt en m'n buikje vol zit na het eten bij m'n moeder, eerder vanavond kan ik lezer dezes het volgende melden:

Wilde Karla Peijs als minister in 2004 nog de leeftijd waarop men brommer mag rijden verhogen van 16 naar 17 "omdat jongeren zich blijkbaar niet verantwoordelijk kunnen gedragen", nu komt zij met het plan om jongeren van 17 onder begeleiding te laten autorijden "om zich goed te kunnen voorbereiden." Zij vindt dus dat...eh...tsja, wat vindt zij nu eigenlijk? In ieder geval heeft zij geconcludeerd dat als jongeren worden begeleid zij minder ongelukken veroorzaken. Leuke conclusie maar die geldt niet alleen voor jongeren: ook niet-jongeren maken minder brokken wanneer zij goed worden begeleid.

Weet mevrouw Peijs trouwens niet dat statistieken aantonen dat juist jonge mensen in de eerste paar jaar dat zij hun rijbewijs hebben de meeste ongelukken veroorzaken? Wanneer je wilt voorkomen dat 16-jarigen omkomen bij bromongevallen, verbiedt je hen het brommerrijden;
wanneer je wilt voorkomen dat vrouwen omkomen blij vliegtuigongelukken verbiedt je hen het vliegtuig in te stappen...

Wat te denken van de stellingname:"Sinds de zetelwinst van Geert Wilders zijn er geen terroristische aanslagen gepleegd op Nederlandse bodem."? Ook juist is de stelling:"Blijkbaar maken verkiezingen ziek want na de verkiezingen van 22 november zijn er aanzienlijk meer mensen in Nederland verkouden dan daarvoor."

Ofwel, zoals weet-ik-veel ooit zei:"je hebt leugens, grove leugens en statistieken". Ga dus alstublieft nooit zomaar op cijfertjes af maar gebruik Uw eigen inzichten én gezond verstand.

Nu ik het toch over statistieken heb (...): op deze site kunt U de wereld zien wanneer de wereldkaart niet geografisch wordt getoond maar in het licht van een bepaald onderwerp: Zo zult U zien dat wanneer gekeken wordt naar de wereldwijde verdeling van geld sommige Afrikaanse landen nauwelijks nog zichtbaar zijn op de wereldkaart...

Of er een wereldkaart bestaat met daarop aangegeven de invloed van de vrijmetselaars op politiek en economie weet ik niet maar wel dat er vanavond een documentaire te zien is over vrijmetselarij: http://www.tvgids.nl/artikel/?ID=23391

Bij het kerngroepoverleg van de SP-Westerpark van vanavond waren twee nieuwe gezichten te zien. Fijn dat er toch altijd weer mensen zijn die zich geroepen voelen zich actief in te zetten voor een beter wereld. Nu hoeft dat niet per sé via de politiek maar dat kan bijvoorbeeld ook door te gaan werken in de zorg, de buurvrouw te helpen met boodschappen sjouwen, kinderen opvoeden en wat dies meer zij.


Vandaag staan wij stil bij het overlijden van Cor van der Hart

Geen opmerkingen: