Vind blogstukjes van mij op onderwerp:

Elke zondag een persoonlijk weekoverzicht, elke dinsdag wat goed nieuws met een paar katten, elke woensdag een overweging en elke vrijdag een verhaaltje.

Mijn verhalenbundels zijn te koop via Bol.com én via Lulu.com!

Als u mijn stukjes de moeite waard vindt, kunt u een blogdonatie
verrichten. Elke bijdrage is welkom!

zaterdag, december 30, 2006

Veel voor verbetering vatbaar

Veel voor verbetering vatbaar

Ik ben verklaard tegenstander van de doodstraf. Zelfs wanneer het een dictator als Saddam Hussein betreft. Waarom iemand vermoorden om anderen te laten weten dat het vermoorden van mensen fout is? Natuurlijk had hij moeten boeten voor zijn wandaden. Natuurlijk had hij moeten worden gestraft. Maar zal hij nu net zo lijden als zijn slachtoffers en hun nabestaanden? Ik geloof van niet. Ware het niet beter hem nog jarenlang te confronteren met zijn acties in het verleden? Nu is hem het martelaarschap op een presenteerblaadje aangeboden. Diverse groeperingen zullen hem nu gaan vereren. Zijn graf wordt een bedevaartsoord. Hem levenslang tewerkstellen onder een valse naam, bijvoorbeeld als medewerker van het Rode Kruis in een vluchtelingenkamp in Sudan, was wellicht een passender straf geweest. Dag is dag uit worden geconfronteerd worden met slachtoffers van een regime dat geen rekening houdt met burgers. Iets nuttigs doen voor de maatschappij en tegelijkertijd leren van zijn fouten. U kunt niet begrijpen waarom mensen in vervoering raken van een man als Saddam Hussein, Adolf Hitler of Jozef Stalin? Laat U meevoeren door de korte film "The Wave" en ontdek dat ook U en/of uw geliefden in de ban kunnen raken van een Groot Leider. Maar goed: er is een slechterik minder in de wereld. Nog maar een paar miljoen te gaan...:-(

Morgen is de laatste dag om te werken aan Uw goede voornemens voor 2006. Intussen beleefden wij gisteren en vandaag grote drukte op het werk. Vooral veel toeristen bezochten The Amsterdam Dungeon. Het is soms keihard aanpoten en de financiële vergoeding blijft wat achter bij de hoeveelheid werkvreugde die ondermeer wordt gehaald uit het samenzijn met collega's van wie ik een aantal inmiddels vrienden mag noemen. Zo slecht gaat het dus niet met de (lees: mijn) wereld al is er veel voor verandering vatbaar.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Een reactie wordt zeer op prijs gesteld. Mits die netjes blijft. Dus zonder beledigingen en scheldpartijen en zo. Bedankt!