Vind blogstukjes van mij op onderwerp:

Elke zondag een persoonlijk weekoverzicht, elke dinsdag wat goed nieuws met een paar katten, elke woensdag een overweging en elke vrijdag een verhaaltje.

Mijn verhalenbundels zijn te koop via Bol.com én via Lulu.com!

Als u mijn stukjes de moeite waard vindt, kunt u een blogdonatie
verrichten. Elke bijdrage is welkom!

zaterdag, december 23, 2006

Struikrover

Struikrover

Niet vergeten naar Nickelodeon te kijken, he? U weet wel: voor dat filmpje waar ik in langskom...

Vanmorgen gezellig gaan winkelen met m'n zoon, z'n zusjes en hun moeder om daarna met de Ferman uitgebreid te gaan lunchen bij m'n moeder waarbij het opviel dat ook de lunch eigenlijk een soort van ritueel is: de bordjes worden neergezet, het boterkuipje komt op tafel, complimentjes gaan richting gastvrouw die de gasten vraagt hoe het gaat, etcetera. Eigenlijk staat het hele leven bol van de rituelen. Zo kennen velen het ochtendritueel van koffiedrinken en toileteren. Ook het potje darten met m'n zoon is verworden tot een ritueel: de darts worden omzichtig uit het koffertje gevist, de schouders worden losgedraaid, de ogen toegeknepen terwijl de juiste werphouding wordt aangenomen en de eerste ingooipijlen worden geworpen. Ook mensen die zeggen dat zij niet aan rituelen doen blijken dat vaak toch wel te doen. Wat is een ritueel dat U graag uitvoert?

De aanloop naar Kerst is ook een ritueel: de laatste cadeautjes worden gekocht, nog snel even een paar kaartjes (al dan niet digitaal) verstuurd en dan de rust als stilte voor de storm. Bij wijze van rust huurden m'n zoon en ik vandaag X-Men 3: The Last Stand nadat wij keurig op tijd onze vuurwerkbestellijst hadden ingeleverd (ook al weer zo'n jaarlijks terugkerend ritueel!) Later op de avond zag hij zijn allereerste aflevering ooit van Dick Turpin, de beoemde Engelse struikrover

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Een reactie wordt zeer op prijs gesteld. Mits die netjes blijft. Dus zonder beledigingen en scheldpartijen en zo. Bedankt!