Mijn verhalenbundels zijn te koop via Bol.com én via Lulu.com!

zondag, november 05, 2006

Vader

Vader

"Dus jij zit in de politiek tegenwoordig? SP zeker? Ik vond je vroeger al een socialist." Aldus mijn vroegere leraar Maatschappijleer. "Terry W. was het. Niet? Met e, lange ei." luidde de begroeting van de man die mij zo'n 23 jaar geleden scheikundige formules probeerde bij te brengen. "He, lang niet gezien! Wat doe jij nou zoal tegenwoordig!?" aldus mijn bloedeigen broer...De reünie ter gelegenheid van het 50-jarig bestaan van het Hervormd Lyceum West, kortweg HLW, mag geslaagd heten. Bijzonder vermakelijk om al die tieners van toen nu terug te zien als heuse meneren en mevrouwen van wie velen inmiddels ook kinderen bleken te hebben. Ook altijd leuk om je oude "High school crush" weer tegen het lijf te lopen...*Zucht*. Natuurlijk miste ik ook wel wat mensen maar er waren er meer dan voldoende om voor mij dat heerlijke gevoel wat in die tijd overheerste even boven te laten komen. Bijvoorbeeld toen ik in m'n eentje even door de oude gangen slenterde en mij niets aantrok van de nieuwbouw die als feestruimte diende. Ook toen ik een oud-docent tegenkwam die in z'n eentje in "zijn" oude klaslokaal in gesprek was met wat geesten uit het verleden en mij daarin deelgenoot maakte.

Fijn om te weten dat velen die ik toen zo graag mocht (en nog steeds) vaak zo goed terecht zijn gekomen.

Had met collega Georges een afhaalpunt in de buurt van het oude schoolgebouw afgesproken om vanaf daar met hem mee naar huis te rijden. Een gezellige avond en een heerlijk rustige slaapperiode later zaten wij aan het ontbijt met ondermeer een crackertje heuse kaviaar. Wel apart hoor!

Vandaag op het werk bleek ik nog steeds ietwat moe dus dat ik niet hoefde te koken kwam mooi uit...Mijn moeder verzorgde het avondeten en vlak na thuiskomst vanaf oma lag m'n zoon al heerlijk te maffen. Ongetwijfeld duurt het niet lang voordat hij gevolgd wordt door zijn vader.

Geen opmerkingen: