Vind blogstukjes van mij op onderwerp:

Elke zondag een persoonlijk weekoverzicht, elke dinsdag wat goed nieuws met een paar katten, elke woensdag een overweging en elke vrijdag een verhaaltje.

Mijn verhalenbundels zijn te koop via Bol.com én via Lulu.com!

Als u mijn stukjes de moeite waard vindt, kunt u een blogdonatie
verrichten. Elke bijdrage is welkom!

woensdag, november 15, 2006

Schieten

Schieten

"Papa, kom snel! Ze interviewen Mark Rutte op TV!" Soms vraag ik mij af of m'n zoon niet iets te veel is geïndoctrineerd...

Gisteren mochten wij weer een deelraadsvergadering bijwonen. Het werd een bij vlagen vrij heftige, compleet met inspraak van boze buurtbewoners. Gelukkig mocht ik er bij blijven zitten want vrolijk rondhupsen gaat nog even niet zo goed. Vanwege dat laatste aspect vandaag even bij de huisarts langsgeweest. Lopend, vanwege de staking van het openbaar vervoer. Gelukkig samen met m'n zoon want aanspraak onderweg verzacht het lijden...;-) Even de voorgeschreven medicijnen opgehaald om ruim op tijd te verschijnen bij de heropening van The House Of Darts. Ferdinand en ik werden uitbundig welkom geheten door de eigenaar die zich tevreden stelde met onze vorderingen op dartgebied na zijn wijze lessen. Hij leerde ons ook een nieuw dartspelletje: voetbal. Dat houdt in dat degeen die een bull gooit (dat is dat rondje in het midden van het dartbord) "de bal" heeft. Alleen die persoon mag "een doelpunt scoren" door de dartpijl ergens in de buitenste ring te doen belanden. Door het gooien van een zogeheten "dubbel" of "double" als het ware. De opponenten mogen "de bal afpakken" door het werpen van een bull waarna zij mogen "scoren". Een vermakelijk spel dat tot doel heeft het verbeteren van het werpen op de bull én op de dubbels. Zo kwam het dat wij op gegeven moment met vijf man het spelletje tegelijk stonden te spelen toen Michael van Gerwen zich aandiende voor het verrichten van de officiële opening. Dat mocht hij doen door met een dartpijl een daartoe opgehangen ballon lek te werpen, waar hij bij de eerste poging reedsch in slaagde. De Ferman scoorde ook: een baie koel petjie én een handtekening van wereldkampioen darten Michael van Gerwen. Gaaf, niet?

Lekker gegeten bij oma waarna het tijd werd mij te vervoegen op het stadsdeelkantoor voor deel twee van de cursus budgetlezen. Financiële stukken komen voro velen wat droog over maar wanneer je eenmaal een beetje in de materie zit kan het heel interessant worden.

Ook interessant blijft het om te zien hoe de verschillende politieke partijen in het land zich tot elkaar verhouden: wie wil (en kan!) nog met wie samen een regering vormen en welke consessies moeten daarbij worden gedaan? Intussen schiet de SP als een komeet omhoog in de peilingen. Gelukkig zijn het maar peilingen want bedenk: een komeet kan ook omlaag schieten...

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Een reactie wordt zeer op prijs gesteld. Mits die netjes blijft. Dus zonder beledigingen en scheldpartijen en zo. Bedankt!