Mijn verhalenbundels zijn te koop via Bol.com én via Lulu.com!

donderdag, november 16, 2006

Omzeilen

Omzeilen

"Iedereen heeft elke dag een knuffel nodig" zei de jongedame in wier ogen ik mij indertijd verloren had. En die stelling onderschrijf ik nog immer. Dat ik daarin niet alleen sta bewees Juan Mann die het idee verspreidde dat het toch wel errug leuk zou zijn om gewoon op straat af en toe een wildvreemde voorbijganger te knuffelen. Mij persoonlijk gaat dat ietsjes te ver maar wat is er mis mee om minimaal eenmaal per dag je verloofde, kind, moeder, hond, collega's of buren te knuffelen? Ter inspiratie kan deze video dienen (met dank aan Lot).

Ook verschillende lijsttrekkers kunnen wel een knuffel gebruiken in deze moeilijke tijden. Neem bijvoorbeeld Wouter Bos die beweerde dat hij tijdens informele etentjes met Marijnissen en Halsema gesprekken heeft gevoerd over een mogelijke samenwerking tussen de drie linkse partijen. Volgens Jan Marijnissen was het laatste etentje 6 maanden geleden. Of zou Wouter dat ook bedoelen?

Een probleempje bij het CDA is het plan van Mirjam Sterk om maar liefst 10 miljoen euro te steken in een project dat tot doel heeft mensen bewust te maken van het bestaan van een stukje software. Dit "filternet" moet kinderen behoeden voor sex en geweld op internet. In wezen is het een vorm van subsidie aan de EO. De Evangelische Omroep is namelijk eigenaar van Filternet en zou dus flink verdienen aan dit CDA-plan. Bovendien zijn het uiteindelijk EO'ers die bepalen wat Uw kroost wel en niet mag zien. Sites waarop God belachelijk gemaakt wordt mogen dus niet en sites die Allah belachelijk maken wel; Het wordt ook lastig om sites te bezoeken die gaan over occultisme, wicca en dergelijke. Sites die gaan over sex "voor de lekker" zijn ook uit den boze want sex mag alleen plaatsvinden binnen een liefdevolle, duurzame relatie; mensen die burgelijke ongehoorzaamheid propageren mogen ook niet meer hun verhaal kwijt. Informatie vinden over guerillatechnieken, pyrotechnieken en in het algeheel genomen sites die gaan over het opblazen van dingen mogen ook niet meer. Vinden de bedenkers van filternet en dus bljkbaar ook Mirjam Sterk. Natuurlijk kunnen ouders, net als bij televisie kijken, gewoon toezicht houden op waar hun kroost mee bezig is en eventuele vragen beantwoorden en hier en daar de kinderen bedienen van wijze raad en loze opmerkingen. Zoals het eigenlijk hoort. Maar ja, men heeft nu eenmaal besloten dat de overheid zich moet bemoeien met de opvoeding van de belastingbetalers-in-opleiding dus vandaar dit onzalig plan.

Een lichtpuntje: de overheids-website http://www.crisis.nl wordt ook geblokkeerd want (en ik citeer):

Manipulatie
Sites die het gebruik van bijvoorbeeld van mind-control, paranoia, angst en psychologische manipulatie stimuleren (zitten ook in de database van verboden sites).

Dus ook de sites http://www.whitehouse.gov (niet te verwarren met http://www.whitehouse.org/ !) en die van Geert Wilders en Rita Verdonk zijn niet meer bereikbaar na installatie van filternet. Gelukkig dan maar dat een kind de beveiliging kan omzeilen...

Vandaag staan wij stil bij het overlijden van Milton Friedman

Geen opmerkingen: