Vind blogstukjes van mij op onderwerp:

Elke zondag een persoonlijk weekoverzicht, elke dinsdag wat goed nieuws met een paar katten, elke woensdag een overweging en elke vrijdag een verhaaltje.

Mijn verhalenbundels zijn te koop via Bol.com én via Lulu.com!

Als u mijn stukjes de moeite waard vindt, kunt u een blogdonatie
verrichten. Elke bijdrage is welkom!

donderdag, november 09, 2006

Leve de consumptiemaatschappij!

Leve de consumptiemaatschappij!

De IND vindt dat vrijheid van meningsuiting niet geldt voor Huub Oosterhuis en klaagt hem aan omdat hij hen vergeleek met "de collaboraterende politie tijdens het Nazi-regime". Of zoiets. Waarom mocht Theo van Gogh wél kwetsende uitlatingen doen en mag Huub Oosterhuis dat niet? Punt is, imho, dat beiden die uitspraken mochten doen maar beiden niet mochten zeuren dat zij worden aangesproken op hun gedrag.

De Nederlandsche overheid wil graag burgers kunnen aanspreken op hun gedrag en vandaar dat onze eigen overheid het niet zo nauw neemt met de privacy-wetgeving. Sterker nog: in Argentinië wordt die wet zelfs beter gehandhaafd. Het ontbreekt vooral aan controle. Bijna nergens is vastgelegd wie er allemaal inzicht hebben in uw personeelsdossier. Met de invoering van het Burger Service Nummer wordt het allemaal nog wat eenvoudiger om bij Uw persoonlijke data te komen. Maar weest gerust want alleen de overheid, het ziekenfonds, Uw werkgever, het DWI, het UWV, de bibliotheek, de supermarkt, de belastingdienst, de CIA, de AIVD, de Kinderbescherming, de huisarts, het openbaar vervoerbedrijf, de NS, de pompbediende, de politie, het postorderbedrijf, de bank, het marketingbureau, de politieke partij waar U lid van bent, de mensen uit Uw e-mail adressenlijst en nog een paar honderd andere instellingen en personen kunnen bij (sommige van) uw gegevens. Die zijn dus aardig veilig want al die personen en instanties zijn volledig betrouwbaar. Toch?

Het is algemeen bekend dat bijvoorbeeld Justitie net zo betrouwbaar is als, zeg, een roddeljournaliste die een dronken politicus beloofd dat zij niets publiceert van wat hij bralt. De betrokken schrijfster, Heleen van Royen dus, wil haar recentelijk in Playboy gepubliceerde foto's niet op Televisie getoond hebben "want dan kan iedereen mij naakt zien". Parbleu? Dus omdat je niet wilt dat mensen je naakt zien ga je in je blootje in een mannenblad staan met de grootste oplage ter wereld? Zouden ze bij Playboy weten dat Heleen van Royen helemaal niet naakt op de foto wilde? Zou zij hen nu gaan aanklagen? Dat kan dan nog heel leuk worden!

Echt leuk is deze test op Writersblock Mijn favoriete partij haalde bij mijn beantwoording 40 punten.

Punten scoren was het ook voor ontwerpers Victor en Rolf die dankzij hun del met modeketen H&M gratis reclame regelde voor beide partijen. Onvoorstelbaar dat in het 8uur-journaal wordt getoond hoe mensen helemaal wild worden dat zij voortaan een echte Victor & Rolf in bezit hebben. Of zij het betreffende kledingstuk nodig hebben of zelfs maar mooi vinden doet absoluut niet ter zake; het gaat uitsluitend om de heb. Niet dat ik mensen hun pleziertje misgun maar om iets te kopen en het in je kast te hangen uitsluitend om vriendinnen jaloers te maken gaat zelfs mij wat te ver....

Leve de consumptiemaatschappij!

P.s.: M'n dromen staan ook weer online. Inclusief een nieuwe droom. Analyze that!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Een reactie wordt zeer op prijs gesteld. Mits die netjes blijft. Dus zonder beledigingen en scheldpartijen en zo. Bedankt!