Vind blogstukjes van mij op onderwerp:

Elke zondag een persoonlijk weekoverzicht, elke dinsdag wat goed nieuws met een paar katten, elke woensdag een overweging en elke vrijdag een verhaaltje.

Mijn verhalenbundels zijn te koop via Bol.com én via Lulu.com!

Als u mijn stukjes de moeite waard vindt, kunt u een blogdonatie
verrichten. Elke bijdrage is welkom!

woensdag, oktober 25, 2006

Morgen

Morgen

Soms worstelen mensen met hun identiteit, met hun mens-zijn en weten zij zelfs niet meer hoe je persoonlijke gevechten moet uitvechten. Daarbij doel ik niet alleen op het verschijnsel in m'n reaktie-paneeltje van gisteren maar ook op het gedrag van kinderen, adolescenten en ouders. Het is een verwarrende wereld. Want wat is tegenwoordig nog geaccepteerd? Waarom zijn mensen beledigd wanneer mensen beledigd op hun beledigingen reageren? Neem bijvoorbeeld de verwarring van Star Trek-karakter Spock toen androïde Data hem vroeg: "Hoe denkt U achteraf om het achterlaten van Uw menselijkheid en een leven van pure logica te kiezen?" Spock antwoordde: "Ik heb geen spijt van mijn beslissing." waarop Data terugkaatstte:"Maar spijt en ook het gebrek daaraan zijn toch menselijke eigenschappen?"

Een menselijke eigenschap aan mij is dat ik graag een plezierig leven lijdt. Het liefst zonder daarbij anderen te kwetsen. Zo zijn m'n zoon en ik na het opruimen vanmorgen de stad ingegaan voor een ontmoeting met collega Georges en diens vriendin Masha die graag voordat zij naar Rusland terugkeerde Ferdinand wilde zien. Zij was jarig dus uiteraard kwamen wij met een presentje aanzetten. Collega Suus, de nieuwe oppas, kon zodoende meegenieten van een typisch Hollandsch chocolaatje. Met het resterende groepje collega Georges aan het werk gezien als scheeps-chirurgijn en wat collega's van The Amsterdam Dungeon sterkte gewenst met de drukke dag.

Thuis gezellig een filmpje gekeken en zelfgemaakte croissantjes verorbert in afwachting van de komst van buurvrouw Johanna die haar opwachting maakte, slegs twee uurtjes na de afgesproken tijd. De oppas na het oefenen met m'n zoon naar de tramhalte gelopen en nog een gezellige vader-en-zoon avond gehad.

Nu snel m'n bedje in want voor je het weet is het weer morgen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Een reactie wordt zeer op prijs gesteld. Mits die netjes blijft. Dus zonder beledigingen en scheldpartijen en zo. Bedankt!