Vind blogstukjes van mij op onderwerp:

Elke zondag een persoonlijk weekoverzicht, elke dinsdag wat goed nieuws met een paar katten, elke woensdag een overweging en elke vrijdag een verhaaltje.

Mijn verhalenbundels zijn te koop via Bol.com én via Lulu.com!

Als u mijn stukjes de moeite waard vindt, kunt u een blogdonatie
verrichten. Elke bijdrage is welkom!

maandag, oktober 16, 2006

Bloedmooie dames

Bloedmooie dames

Wanneer je het als taak ziet van Kinderbeschermng en Jeugdzorg om kinderen te behoeden voor zowel fysiek alsook psychisch letsel moet je je dan in het geval van de 12-jarige Gessica ("het Maasmeisje") nog afvragen of deze diensten hebben gefaald? Toch is er inmiddels een uitgebreid onderzoek gestart naar het werken van deze diensten in dit specifieke geval. Voor mij is de conclusie duidelijk.

Zo was het indertijd ook duidelijk dat Marinus van der Lubbe er ingeluisd was. Pas nadat (waarschijnlijk) hij de Rijksdag in de fik had gestoken werd bepaald dat op brandstichting de doodstraf staat. Gelukkig komen dat soort rechterlijke dwalingen niet meer voor, denkt U. Helaas. Ene Samir A. was opgepakt. Om hem langer te kunnen vasthouden werd bepaald dat niet alleen het plegen van een terroristische daad maar ook het voorbereiden daarvan strafbaar is. Omdat even niet duidelijk was of daar in zijn geval bewijzen voor waren maar wel bekend was dat hij anderen had opgeroepen mee te lopen in de Jihad werd het oproepen tot meedoen aan de Heilige Oorlog ook maar even strafbaar gesteld.

Niet dat ik Samir A. zo'n innemende jongeman vind maar ik vind wel dat ook onze overheid zich netjes dient te gedragen. Mensen veroordelen voordat zij schuldig zijn bevonden en anders wel iets verzinnen zodat Barbertje hoe dan ook kan hangen (uitsluitend om het publiek tevreden te houden!) hoort daar niet bij...

Ik hoor bij het legertje mensen dat een relaxte zondag heeft beleefd. Samen met m'n zoon lekker een beetje TV zitten kijken, behoorlijk wat lopen opruimen, langsgegaan bij collega Johan, uitgebreid geluncht en een potje gedart nadat wij Michael "Mighty Mike" van Gerwen de ervaren Martin "Wolfie" Adams hadden zien uitschakelen in de finale van de World Darts Trophy. Een ongekende ervaring dat een ventje dat nog maar net de baard in de keel heeft (hij is slegs 17!) wereldtoppers in het stof laat bijten!

M'n zoon mocht in een hamburgertje bijten terwijl ik het grootste deel van de avond doorbracht in gezelschap van twee bloedmooie dames...;-)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Een reactie wordt zeer op prijs gesteld. Mits die netjes blijft. Dus zonder beledigingen en scheldpartijen en zo. Bedankt!