Mijn verhalenbundels zijn te koop via Bol.com én via Lulu.com!

woensdag, mei 03, 2006

Magnum

Magnum

Er was laatst iemand die een recensie schreef van ons Rocky Horror-optreden tijdens het AFFF. Da's aardig.
Een paar feitelijke onjuistheidjes daargelaten een prima stukje. Ook een aardig stukje staat er op de lokale site van een zekere Socialistische partij. Het gaat om het dreigend inkorten van lijn 21 en het verdwijnen van lijn 46. "Service-uitbreiding" heet dat in vakjargon bij het GVB. Tsja, het staat onomstotelijk vast dat als de handtekeningenactie niet helpt lijn 46 nooit meer te laat een halte zal aandoen...

Helaas zal een lijntoestel van Armenië nooit meer een Russische badplaats aandoen. Onderweg van Jerevan naar Sotsji is een Armeens passagiersvliegtuig neergestort. Alle 113 inzittenden kwamen om het leven. Vreselijk toch, zo'n ongeluk? Het aantal slachtoffers valt weliswaar in het niet bij het dagelijks aantal verkeers-slachtoffers of mensen die overlijden aan de gewone griep en valt weg tegen het cijfer bij mensen die overlijden aan honger maar toch zet het je aan het denken over je eigen sterfelijkheid. Het is zo gebeurd. Je kan gewoon de deur uitstappen en worden geschept door een brommerrijder die het nodig vindt de stoep als rijweg te gebruiken; Je steekt over over het zebrapad terwijl het verkeerslicht op groen staat en wordt platgereden door een taxichauffeur die "vergeten" is dat rechtdoorgaand verkeer voorrang heeft evenals voetgangers die gebruik (wensen te) maken van een zebrapad. BOEM! En dood ben je. Geniet daarom zoveel mogelijk want wie weet kan dat morgen niet meer.

Bill Gates kan vandaag nog genieten van het succes van zijn Windows-systeem met ingebouwde browser. Maar hoe lang nog? Niet zo heel lang meer als het ligt aan de bedenkers van de site explorerdestroyer.

In hetzelfde kader heeft m'n zoon vandaag genoten van het mooie weer. Eerst ging men met de opvang naar "Het Landje" in het Rembrandpark om vervolgens nog een paar uur in het Vondelpark door te brengen voordat ze te laat terug waren op lokatie. Dat alles werd lopend gedaan! Ondanks het feit dat ik al een half uur op Ferd zat te wachten om hem mee te nemen naar oma waren wij toch nog redelijk bijtijds in het verpleeghuis. Wij moesten even wachten voordat we mijn moeder konden knuffelen want zij had een vriendin uit Amerika aan de telefoon. Vlak nadat wij onze tassen op haar kamer hadden gedumpt kwam er een vriendin van haar op visite. Zij nam een complete rijsttafel-schotel mee. Laten Superfer en ik nu voor een toetje hebben gezorgd? Oma genoot zichtbaar van haar ijsje: een heerlijke Magnum.

Geen opmerkingen: