Vind blogstukjes van mij op onderwerp:

Elke zondag een persoonlijk weekoverzicht, elke dinsdag wat goed nieuws met een paar katten, elke woensdag een overweging en elke vrijdag een verhaaltje.

Mijn verhalenbundels zijn te koop via Bol.com én via Lulu.com!

Als u mijn stukjes de moeite waard vindt, kunt u een blogdonatie
verrichten. Elke bijdrage is welkom!

woensdag, april 19, 2006

Huilen

Huilen

"Ganymedes 2", het tweede deel uit de Bruna SF-verzamel-serie is uitgelezen. Dat brengt het totaal dit jaar door mij gelezen boeken tot dusver op drie stuks. Niet zo heel slecht, gezien m'n leefschema maar toch kan dat beter. Uiteindelijk wil ik naar twee gelezen boeken per maand. Moet kunnen, toch?

Net als met modder smijten tijdens een verkiezingscampagne, wat vooral Rita verdonk goed af gaat. Er is nog een goede reden waarom Mark Rutte, de partijkandidaat van de VVD, de strijd om de macht zal verliezen: zijn campagne wordt gestuurd door ondermeer Frits Huffnagel, de man die als Amsterdams wethouder "vergeten" was dat hij voorzitter was van de commissie die moest onderzoeken of gemeente-poitici wel goed omgaan met gemeenschapsgeld.

Uit het potje gemeenschapsgeld had ik vandaag een stapeltje folders, een beker koffie, een linnen tas en een blikje cola. Daar staat tegenover dat wij enkele uren tijd "opofferden" om te luisteren naar wat een aantal (overigens zeer competente) ambtenaren de kersverse (duo)raadsleden te vertellen hadden over lopende woon/werk-projecten in ons fraaie stadsdeel.

Voor vanmorgen stond er een handtekeningenactie gepland tegen het verdwijnen van een tweetal buslijnen uit Amsterdam-Westerpark waarna ik vijf uren lang mocht rondhobbelen op het werk om daarna m'n zoon op te halen van de opvang teneinde een paar uurtjes tijd aan hem te besteden. Mede door bovengenoemde activiteiten had ik vandaag geen tijd om bij m'n moeder langs te gaan. Gelukkig nam collega Georges de honeurs waar, vandaag. Tof, niet, om zulke collega's te hebben?

Bij thuiskomst bleek dat ik bezoekjes had gemist van buren Hetty en Vincent en van buurvrouw Natasha.
Daarnaast trof ik mijn zoon in mijn bed met een briefje naast hem:
"Pa, kan je wat minder vaak van huis weggaan in de avond want ik zie je bijna alleen in de ochtend en soms moet ik er van huilen."

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Een reactie wordt zeer op prijs gesteld. Mits die netjes blijft. Dus zonder beledigingen en scheldpartijen en zo. Bedankt!