Vind blogstukjes van mij op onderwerp:

Elke zondag een persoonlijk weekoverzicht, elke dinsdag wat goed nieuws met een paar katten, elke woensdag een overweging en elke vrijdag een verhaaltje.

Mijn verhalenbundels zijn te koop via Bol.com én via Lulu.com!

Als u mijn stukjes de moeite waard vindt, kunt u een blogdonatie
verrichten. Elke bijdrage is welkom!

zaterdag, april 22, 2006

De Botermarkt

De Botermarkt

Wat bezielt iemand tot het intypen van deze zoekopdrachten:
heeft u geblunderd wat gebeurd is gebeurd is gebeurd daar verander u niets meer aan

mag ik getalen dieren dat ik lijnen kan tekenen

Heel apart...bijna net zo apart als de (werk)dag van vandaag...

Heb m'n werkkleding nog aan...eroverheen droeg ik m'n reguliere kleding. Afschminken deed ik na het werk onderweg naar m'n moeder. Ferdinand naast mij. Ook hij had lekker gewerkt vandaag. In de pauze ging hij, achterop bij collega Annelies, richting Magere Brug. Pep-drankjes fabrikant Red Bull sponsorde een BMX-spring concours: De Red Bull Bridge Master 2006. Naar verluidt een nogal spectaculair evenement.

Ook spectaculair wordt de val van Verdonk (allitereert wel lekker, nietwaar: de Val Van Verdonk?) als...pardon...wanneer uitkomt dat zij als een soort van hedendaagse Pim Fortuyn met allerlei populistische praatjes komt om aan zoveel mogelijk stemmen te komen voor haar greep naar de macht. Dan vooral over de ruggen van de allochtone medemens. Kunnen die bijvoeglijke naamwoorden eigenlijk niet eens worden geschrapt? Waarom moet er onderscheid worden gemaakt? Kunnen niet alle mensen gewoon als mensen behandeld worden? Kan iemand dat ook even duidelijk maken aan de heer Aboutaleb die voor welgeteld zes (6!) vrouwen in burka een wet zodanig wil laten aanpassen dat deze zes dames (een verhoging ten opzichte van vorig jaar met maar liefst 50 procent...oei! Het einde der tijden is nu toch echt wel nabij, hoor!) geen recht meer mogen doen gelden op een uitkering. Het is maar goed dat deze Amsterdamse wethouder en selfmade troetelallochtoon (...) niets heeft tegen blanke dames met tattoos en/of piercing en /of geverfd haar...

Mijn moeder hoeft heur haar nog steeds niet te verven. Ondanks haar niet-zo-recente geboortedatum en historie van oorlogen en andere conflicten en medische conditie ziet zij er nog bijzonder goed uit. De wil om te leven is nog zeer duidelijk in haar aanwezig en dat deed haar zoon en diens zoon zichtbaar goed, eerder op de avond.

Morgen mogen de Ferman en ik vroeg op want er wordt een tocht aanvaard, ooit ondernomen door iemand samen met een zekere Catootje...wij gaan morgen naar de stad Haarlem om in het Bloemenweekend voor The Amsterdam Dungeon te werken op De Botermarkt.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Een reactie wordt zeer op prijs gesteld. Mits die netjes blijft. Dus zonder beledigingen en scheldpartijen en zo. Bedankt!