Vind blogstukjes van mij op onderwerp:

Elke zondag een persoonlijk weekoverzicht, elke dinsdag wat goed nieuws met een paar katten, elke woensdag een overweging en elke vrijdag een verhaaltje.

Mijn verhalenbundels zijn te koop via Bol.com én via Lulu.com!

Als u mijn stukjes de moeite waard vindt, kunt u een blogdonatie
verrichten. Elke bijdrage is welkom!

dinsdag, maart 14, 2006

Zielig

Zielig

Minister Hans Hoogervorst blijft in het nieuws met zijn heksenjacht op de rokende medemens. Nu blijkt uit een rapportage dat ventilatie in de horeca meer dan voldoende bescherming biedt tegen meeroken. Dit in tegenstelling tot wat de heer Hoogervorst eerder beweerde:
http://vragen.blogspot.com/2006/03/roken.html

Inmiddels blijkt uit cijfers dat Nederlanders tegenwoordig minder sigaretten roeken dan een paar jaar terug. Waarschijnlijk door een kentering in moraal enerzijds (roken wordt lang niet meer altijd als "stoer" gezien door jongeren) maar mogelijk ook door de accijnsverhogingen.

Toch blijf ik erbij dat je roken beter gewoon kunt verbieden. Als je tenminste écht geeft om des mensen gezondheid. Maar dan moet je ook fabrikanten verplichten filters op hun schoorstenen te zetten en de fabrikatie van chips verbieden en...

Lachen is gelukkig vooralsnog niet verboden en dat hebben we op het werk dan ook naar hartelust gedaan vandaag. Meligheid alom. Het crescendo werd bereikt toen tot ons doordrong dat de voor vanavond geplande schminkcursus niet doorging...(je had er eigenlijk bij moeten zijn).

Een onverwacht avondje samen met mijn zoon dus. Wat doet een alleenstaande vader met een zoon van tien dan in zo'n geval? Juist: voetbal kijken!

Zou de meneer die mij vanmiddag iets vroeg dat nu ook doen? Ik betwijfel het. Hij was er namelijk één van het daklozen soort. Hij vroeg mij om voor hem de Mac in te gaan voor een hamburgertje. Zelf mocht hij van de manager namelijk niet naar binnen "omdat hij stonk". Nou, vandaag had ik op het werk een stel toeristen in de tent die ook stonken. U kent dat wel: van die tyspisch Amerikaanse enorm zoete rozengeur-luchtjes. Je zal er toch maar naast moeten zitten aan de eettafel; de eetlust onsnapt je spontaan! Maar ja, een stinkende toerist brengt meer geld in het laatje dan een dakloze Nederlander. Het is een schande dat er in dit land daklozen zijn die niet voor dat bestaan gekozen hebben!

Aan de andere kant zijn er mensen zoals Essent-topman Boersma die vinden dat zij exorbitante bonussen moeten krijgen. Terwijl de heer Boersma vorig jaar al een Mea Culpa heeft afgegeven na zware kritiek, ondermeer van onze premier. Boersma heeft echter besloten zich niets aan te trekken van de harde woorden van Jan Peter Balkenende en zich dit jaar weer een forse beloning toegeëigend. Die van Jeroen van der Veer, topman van Shell is echter buitensporig: zijn bonus bedraagt 1,92 miljoen euro terwijl zijn salaris is blijven steken op een miezerige 1,52 miljoen. Vindt U dat ook zo zielig?

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Een reactie wordt zeer op prijs gesteld. Mits die netjes blijft. Dus zonder beledigingen en scheldpartijen en zo. Bedankt!