Vind blogstukjes van mij op onderwerp:

Elke zondag een persoonlijk weekoverzicht, elke dinsdag wat goed nieuws met een paar katten, elke woensdag een overweging en elke vrijdag een verhaaltje.

Mijn verhalenbundels zijn te koop via Bol.com én via Lulu.com!

Als u mijn stukjes de moeite waard vindt, kunt u een blogdonatie
verrichten. Elke bijdrage is welkom!

vrijdag, maart 10, 2006

Chantagemateriaal

Chantagemateriaal

"Het Fort van Sjako" van Richard Meijer (M'n eerstgelezen boek van dit jaar. Schande over mij!) laat zich lezen als een spannend jongensboek. Waarschijnlijk omdat het dat is. Leuk aspect aan het boek is ook dat veel van de erin voorkomende straten deel uitmaken van de buurt waarin ik woon. Officieel een jongensboek maar ook leuk voor meiden en ouders. Een heuse aanrader derhalve.

"Westerparker schopt het tot deelraadslid" zou ook de titel van een boek kunnen zijn maar het is vooralsnog niet meer dan de uitgekomen wens van een Amsterdammer die als moto hanteert:"Iemand moet er wat aan doen en waarom zou ik niet iemand zijn?" Gistermorgen waren er de plichtplegingen rond de benoeming; volgende week zal de inauguratie plaatsvinden.

Wij gaan proberen er wat van te maken, de komende raadsperiode. Mocht alles falen dan kunnen we altijd nog een enkeltje Enceladus boeken. Op de nog niet zo lang geleden ontdekte maan van Saturnus is mogelijk water te vinden, een essentieel element in aards leven. Een ontdekking voor de geschiedenisboekjes.

De Ferman kreeg op school te horen dat hij een 7,5 had gehaald voorzijn geschiedenistoets over de Romeinen. Goed he? De avond was geheel voor hemzelf en een bak zelfuitgezochte (wat wil jij vanavond eten als papa zit te vergaderen, schat?) lasagna. Aan de door het huis verspreide resten is te zien dat m'n zoon het zich goed heeft laten smaken...(Denk Garfield)

Tijdens den gehele werkdag was licht de spanning voelbaar van het naderend werkoverleg gisteravond. Die werd inderdaad gelardeerd met harde woorden. Gelukkig uitgesproken door echte volwassenen dus het liep niet uit de hand. De borrel na afloop zorgde voor enige verlichting. En voor chantagemateriaal...>:-)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Een reactie wordt zeer op prijs gesteld. Mits die netjes blijft. Dus zonder beledigingen en scheldpartijen en zo. Bedankt!