Vind blogstukjes van mij op onderwerp:

Elke zondag een persoonlijk weekoverzicht, elke dinsdag wat goed nieuws met een paar katten, elke woensdag een overweging en elke vrijdag een verhaaltje.

Mijn verhalenbundels zijn te koop via Bol.com én via Lulu.com!

Als u mijn stukjes de moeite waard vindt, kunt u een blogdonatie
verrichten. Elke bijdrage is welkom!

maandag, februari 06, 2006

Humor

Humor

Eva en Dayna zien is altijd weer feest. Zo ook zaterdagmorgen. Ferdinand speelde heerlijk met z'n zussies voordat wij naar een ander feestje fingen. Het bleek te gaan om de campagnestart van de SP. Behalve voorzitter Remine Alberts waren ondermeer Bob Fosko, Jan Marijnissen en Javier Guzman aanwezig. Eva en Ferdinand speelden intussen met step en ballonnen.

Onderweg naar huis even een video'tje gescoord en kennisgemaakt met een nieuwe buurvrouw die net de deurbel stond te monteren. Welkom in de buurt, buurvrouw Olga met man en kind!

Door buurman Dudo waren wij uitgenodigd voor het eten. Zijn zelfgemaakte lasagne was weer overheerlijk en wij hebben dan ook gesmuld. Terug naar huis stonden wij in de binnentuin nog even omhoog te staren naar de maan die prachtig scheen doorheen de zachte sluierbewolking. De kinders lagen mooi op tijd in bed en Eva's oogjes vielen toe terwijl zij werd voorgelezen door haar grote broer.

Zondag las hij verder en wel tijdens de Rocky Horror-repetitie. De lichtplanmaker had andere plannen met de twee en zo kwam het dat zij hem assisteerden bij zijn taak ervoor te zorgen dat het aanstaande zaterdag in ieder geval qua belichting tijdens de show klopt. 's Middags vermnaakten broer en zus zich met popcorn en TV-kijken. Het werd ondermeer Sesamstraat. Nadat zijn zusje was opgehaald vermaakte de Ferman zich met een aflevering van Buck Rogers, zijn visiterende moeder en later met sketches van Monty Python, terwijl zijn vader op bezoek was bij buren Hetty en Vincecnt.


De humor van deze heren werd en wordt nog wel eens als beledigend ervaren. Bijvoorbeeld van de verdedigers van rechten van oude oma'tjes in strak leer, zwakzinnigen met zakdoeken op het hoofd, witte muizen die als piano worden gebruikt en natuurlijk dode Noorse Blauw papaegaaien. Wanneer valt een uiting onder vrijheid van meningsuiting en wanneer is het simpelweg belediging. Zelf blijf ik erbij dat vrijheid van meningsuiting niet vrijstaat aan vrijheid van belediging. Wanneer je toch opzettelijk iemand of een groep beledigd moet je de conseqenties aanvaarden. Ben je dat niet van plan dan moet je je niet beledigend uitlaten. Dan ben je gewoon ee hele domme hypocriet.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Een reactie wordt zeer op prijs gesteld. Mits die netjes blijft. Dus zonder beledigingen en scheldpartijen en zo. Bedankt!