Vind blogstukjes van mij op onderwerp:

Elke zondag een persoonlijk weekoverzicht, elke dinsdag wat goed nieuws met een paar katten, elke woensdag een overweging en elke vrijdag een verhaaltje.

Mijn verhalenbundels zijn te koop via Bol.com én via Lulu.com!

Als u mijn stukjes de moeite waard vindt, kunt u een blogdonatie
verrichten. Elke bijdrage is welkom!

woensdag, januari 11, 2006

Verborgen

Verborgen

"Als het moeite bespaart en het kost niets dan moet je het doen" is de nieuwste uitspraak van mijn filosofisch ingestelde zoon. Hij moest even wennen dat het schoolseizoen weer verder ging maar zodra hij zijn schoolkameraden in het vizier kreeg, maandag, veranderde zijn stemming. Het werd een drukke dag voor hem met gymles, werken in de Wereldwinkel en karateles. Op de Ecokids-club van gisteren werd hem hun vorig jaar zelf samengestelde krant "Het Ecoparool" meegegeven. Tof om resultaat te zien van waar zij zich mee bezig houden.

B&W van Rotterdam houdt zich met heel andere zaken bezig: namelijk met het Antillianen-vraagstuk. Bij mij gaat er een belletje rinkelen bij dat soort benamingen. Al sinds ik op de hoogte ben van het bestaan van de term "Entlösung der Judenfrage" bekruipt mij een naar gevoel wanneer een bepaalde groep mensen als geheel wordt gezien als "probleem". Toch vreemd: 1 op de 5 moorden in Rotterdam wordt door Antillianen gepleegd. Dat houdt dus in dat 80 procent van de moordenaars van niet-Antilliaanse komaf is. Waarom wordt daar dan zo weinig aan gedaan? Of is dat een probleem dat Justitie graag verborgen houdt?

Hoe krijgt iemand het voor elkaar om een zwangerschap verborgen te houden? Laat staan vier zwangerschappen op rij! Wat bezielt een moeder om haar baby's direkt na geboorte te vermoorden en in de tuin te begraven? Wat bezielt een oma om mee te werken aan het verbergen van een babylijkje? Wat bezielt een vader om te beweren dat hij van niets wist en dus zeker niet medeplichtig is? Het is toch godsgeklaagd dat er mensen zijn die ondanks IVF en talloze andere manieren maar niet zwanger raken en een ander kinderen "werpt" om ze vervolgens als niet meer dan een bijprodukt van een wilde nacht weg te werpen met het badwater. Letterlijk. Met zo iemand moet je geen medelijden hebben; Zo iemand moet je uitleveren aan iemand die net een derde miskraam heeft meegemaakt, de wanhoop nabij is en bovendien in bezit van een lange schoenveter, een gebruikt condoom, een colablikje, een aardappelschilmesje en de fantasie van de figuur Jigsaw uit de filmhit Saw...

Raad eens wie de figuur van marionet van Jigsaw live mag spelen vanavond? Eerder op de dag mocht ik langskomen op een casting. In zwembroek. Dat terwijl ik onlangs nog gezwommen had op een feestje in België! Eerst Ferdinand van school gehaald en samen met hem boodschappen gehaald voor het avondeten met zijn moeder, buurvrouw Johanna. Helaas belde zij ziek af waardoor ik zelf de aardappels moet schillen...;-)

Terwijl ik aan het werk ben gaat m'n zoon hoogstwaarschijnlijk naar het darten kijken. Debutant Jelle Klaassen schakelde al de als eerste geplaatste Mervyn King uit. Is't niet geweldig!?

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Een reactie wordt zeer op prijs gesteld. Mits die netjes blijft. Dus zonder beledigingen en scheldpartijen en zo. Bedankt!