Vind blogstukjes van mij op onderwerp:

Elke zondag een persoonlijk weekoverzicht, elke dinsdag wat goed nieuws met een paar katten, elke woensdag een overweging en elke vrijdag een verhaaltje.

Mijn verhalenbundels zijn te koop via Bol.com én via Lulu.com!

Als u mijn stukjes de moeite waard vindt, kunt u een blogdonatie
verrichten. Elke bijdrage is welkom!

donderdag, januari 19, 2006

Details

Details

Het was vandaag niet zo'n hectische dag op het werk dus toen ik thuiskwam had ik nog energie over. Zo kon ik voor het eerst weer'ns wat uitgebreider koken in plaats van het eeuwige opwarmen. M'n strijkgoed had ik gisteren al weggewerkt waardoor er qua huishouden niet zo heel veel meer te doen viel. Helaas bleek het andermaal niet mogelijk om gebruik te maken van het internet. Helaas voor m'n provider dan want langzamerhand overweeg ik om een gedeelte van m'n abonnementsgeld terug te vragen.

Binnenkort wil de gemeente geld gaan vragen van daklozen. Elke dakloze die nog wordt betrapt op het dakloos zijn wordt voortaan gekort op zijn/haar uitkering. Briljant! Je verbiedt mensen gewoon om dakloos te zijn en dan houdt het probleem vanzelf op. Waarom heeft niemand daar nog eerder aan gedacht?

Zo kun je natuurlijk ook de rebellen in Afghanistan verbieden op Hollandse soldaten te schieten. Heel handig in een situatie die zelfs een kamercommissie te gevaarlijk vindt voor zichzelf maar niet voor Nederlandse 18-jarige jongetjes.

Ook handig is de OV-chipknip. Jammer alleen dat het project absurd duur is en vooralsnog totaal niet werkt. Maar dat zijn details. Zo is al jaren bekend dat diverse advocaten samenwerken met de grotere criminelen maar waarom zou je die oppakken? Je kunt beter fietsers bekeuren en mensen beboeten omdat ze de vuilniszak een half uur te vroeg op straat zetten. Weet iemand van de lezers welk quotum een agent tegenwoordig dagelijks moet halen en telt het beboeten voor een fietser vanwege het ontbreken van een reflectorstrip inderdaad evenveel mee als bijvoorbeeld de aanhouding van een directe medewerker van De Zwarte Cobra?

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Een reactie wordt zeer op prijs gesteld. Mits die netjes blijft. Dus zonder beledigingen en scheldpartijen en zo. Bedankt!